Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Emeritus: Η EdTech πλατφόρμα σήκωσε 650 εκατ. δολάρια από SoftBank και Accel

Τα χρήματα θα τεθούν στη διάθεση νέων επιχειρηματικών ανοιγμάτων που θα επεκτείνουν την εκπαιδευτικής της δράση.

Η Emeritus, μια πλατφόρμα EdTech που χρησιμοποιείται σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου για online μαθήματα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 650 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο ηγήθηκε το Vision Fund 2 της SoftBank Group και της εταιρείας VC Accel της Silicon Valley.

Άλλοι υφιστάμενοι επενδυτές της Emeritus περιλαμβάνουν το Chan Zuckerberg Initiative, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ανήκει στον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και τη σύζυγο του, Priscilla Chan καθώς και τη Sequoia Capital India Advisors.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι η αξία της αποτιμάται πλέον στα 3,2 δισ. δολάρια, τετραπλασιάζοντας την αποτίμηση της από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον Αυγούστου του 2020. Η μαζική εισφορά κεφαλαίων είναι επακόλουθο της διαδικτυακής τεχνολογίας που ενίσχυσε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την πανδημία.

Ωστόσο, μόνο η SoftBank έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεγάλες επενδύσεις στον τομέα, μεταξύ άλλων στην νοτιοκορεάτικη Startup Riiid για μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης και στην Class Technologies, η οποία κατασκευάζει εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με προγράμματα τηλεδιάσκεψης του Zoom.

Η Emeritus είναι παρόμοια με το Coursera, αν και τα μεγέθη των τάξεων είναι πολύ μικρότερα και πιο διαδραστικά, δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO Ashwin Damera. Το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της αφορά μαθήματα για εναλλακτικά πιστοποιητικά με τα πανεπιστήμια να χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία για ορισμένα πτυχία.

Τα έσοδα από τη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά της iD Tech, μιας πλατφόρμας για τη διδασκαλία της επιστήμης και της τεχνολογίας σε νεαρούς μαθητές, ύψους 200 εκατ. δολαρίων, αλλά και για την ανάπτυξη νέων μαθημάτων και την επέκταση των δραστηριοτήτων και του γεωγραφικού αντίκτυπου της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτή, έχει ήδη παραδώσει μαθήματα σε 250.000 άτομα σε πάνω από 80 χώρες.

Η Emeritus συνεργάζεται με περισσότερα από 50 πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και την Κίνα. Η εταιρεία επίσης δεν επηρεάστηκε από την πολιτική καταστολής της Κίνας στην ηλεκτρονική διδασκαλία, η οποία στόχευε κυρίως σε εταιρείες που απευθύνονταν σε μαθητές λυκείου ή νεότερους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις