Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Audi αλλάζει σχήμα με το πάτημα ενός κουμπιού!

Το Skysphere είναι ένα αυτόνομο αμάξι με φουτουριστική όψη που θα αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικά μοντέλα.

Η Audi παρουσίασε τη νέα ιδέα ηλεκτρικού οχήματος: ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που μπορεί να επεκτείνεται και να συστέλλεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το μοντέλο Skysphere της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα από τα τρία νέα σχέδια αυτοκινούμενων οχημάτων της, είναι ένα δίθυρο κάμπριο. Έχει μήκος 4,94 μέτρα στη λειτουργία “Sports” ενώ αναμένεται να έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Tο αυτοκίνητο βάρους 1.800 κιλών μπορεί να επεκταθεί σε μήκος 5,19 μέτρων όταν βρίσκεται σε αυτοκινούμενη λειτουργία “Grand Touring”, δίνοντας στους επιβάτες περισσότερο χώρο για τα πόδια, κατά την παρακολούθηση ταινιών, όπως ανέφερε η Audi σε δελτίο Τύπου της εταιρείας την Τρίτη.

Η Audi δε σχεδιάζει να θέσει το Skysphere σε παραγωγή, αλλά ελπίζει να συμπεριλάβει πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σε μελλοντικά μοντέλα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στη Volkswagen, πρόκειται να κυκλοφορήσει τα concepts Grandsphere και Urbansphere τους επόμενους μήνες.

Το τελευταίο concept της Audi έρχεται σε μια περίοδο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να κυκλοφορήσουν νέα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έβαλε ως στόχο οι μισές από τις νέες πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μέχρι το 2030 να αφορά σε μέσα μηδενικών εκπομπών, που περιλαμβάνουν ηλεκτρικά με μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου και plug-in υβριδικά οχήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις