Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κυπριακή Startup Malloc εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Y Combinator

Η εταιρεία προστασίας δεδομένων Malloc εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Y Combinator

Πρόκειται για μια νέα Startup την Malloc που δημιουργήθηκε το 2020 από τρεις γυναίκες, τη Μαρία Τερζή, την Άρτεμις Κοντού και τη Λίζα Χαραλάμπους. Η εταιρεία λογισμικού επικεντρώνεται στην ασφάλεια των δεδομένων σε κινητές συσκευές με Anti-stalker λειτουργίες.

Μια πρώτη έκδοση της εφαρμογής που ανέπτυξαν κυκλοφόρησε πριν από 4 μήνες και είναι διαθέσιμη για όλα τα Android κινητά, μετρώντας ήδη 80.000 ενεργούς χρήστες.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το λανσάρισμα της πρώτης έκδοσης, η αμερικανική Y Combinator που επενδύει μέσω προγραμμάτων της σε νεοσύστατες εταιρείες παγκοσμίως, ενδιαφέρθηκε για τη Startup από την Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας.

Το πρόγραμμα της Y Combinator άρχισε τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τέλη Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα γίνει μια διαδικτυακή παρουσίαση των εταιρειών σε επενδυτές, με πολλά υποσχόμενες προοπτικές για την κυπριακή νεοφυή επιχείρηση.

Ανάμεσα στις 2.000 εταιρείες που έχει χρηματοδοτήσει η Y Combinator, από το 2005 όταν και ιδρύθηκε, συμπεριλαμβάνονται οι Airbnb, Dropbox, Twitch και Reddit ενώ σημειώνεται ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει επενδύσει σε κυπριακή Startup.

Στο ίδιο πρόγραμμα S21 της Y Combinator χρηματοδοτήθηκαν και δυο Startups με ελληνικό ενδιαφέρον: Η Promakhos Therapeutics, μια θεραπευτική πλατφόρμα για τη θεραπεία φλεγμονωδών διαταραχών και η Zeit Medical, μια Biodesign spin-off του Stanford η οποία έχει φτιάξει ένα έξυπνο headband για να βοηθήσει τους ανθρώπους με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις