Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Από το κακό στο χειρότερο η διεθνής ταξιδιωτική κίνηση!

Χαμηλά ποσοστά αφίξεων και σημαντική πτώση για την διεθνή τουριστική αγορά παρατηρείται το άλλοτε υποσχόμενο 2021.

Μετά τη χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ για τα διεθνή ταξίδια, πολλοί ήλπιζαν πως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν το 2021 για την τουριστική βιομηχανία. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη,  αν δούμε τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Οι επισκέπτες μειώθηκαν κατά 73% (1 δις) το 2020, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις ελλατώθηκαν στο 85% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), οι τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν 460 εκατ. λιγότερες αφίξεις τους πρώτους πέντε μήνες του 2021 σε σχέση με το 2019.

Αλλά και σε σύγκριση με το 2020, όταν η επίδραση της πανδημίας της COVID-19 στα ταξίδια έγινε παγκοσμίως εμφανής τον Μάρτιο, οι αφίξεις σημείωσαν πτώση κατά 65%, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παρέμειναν σε ισχύ σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η προώθηση ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση της κινητικότητας θα κρίνει την αποκατάσταση της ασφάλειας και αξιοπιστίας στα ταξίδια με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Την ίδια στιγμή που ο παγκόσμιος τουρισμός άρχισε να ανακάμπτει τον Μάιο και ορισμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί άρθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού εμποδίζει τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2021.

Συνοψίζοντας, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις φέτος, το οποίο υπολογίζεται στο -95%. Στην άλλη πλευρά, βρίσκεται η Αμερική που έχει σημειώσει τη μικρότερη σχετική μείωση συγκριτικά με το 2019, που εκτιμάται σε -72%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις