Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Roblox εξαγοράζει την πλατφόρμα επικοινωνίας της gaming κοινότητας Guilded

Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας σύνδεσης και επικοινωνίας για τους gamers.

Η εταιρεία διαδικτυακής ψυχαγωγίας Roblox πρόκειται να κλείσει μια συμφωνία εξαγοράς της Startup εταιρείας σύνδεσης της κοινότητας διαδικτυακών παιχνιδιών Guilded, οι όροι της οποίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Το Roblox είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα που συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των κοινών τους εμπειριών. Η σύνδεση με την Guilded αναμένεται έτσι να φέρει τους ανθρώπους της gaming κοινότητας σε μια ενιαία πλατφόρμα, όπου θα μπορούν να επικοινωνούν με νέους και ουσιαστικούς τρόπους.

Ο Eli Brown, ιδρυτής και CEO του Guilded δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται σκληρά πάνω σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις με επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλες τις ψηφιακές κοινότητες.

Η Guilded ιδρύθηκε το 2017 και έκτοτε έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα  με εργαλεία φωνητικής και video chat, ενσωματωμένα ημερολόγια και πολλά άλλα που βοηθούν στη διασύνδεση των gamers. Η νεοσύστατη εταιρεία παρουσίασε επίσης το Μάρτιο το bot API της για να διευκολύνει την ανάπτυξη bots.

Με την εξαγορά αυτή, η Guilded θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη ομάδα προϊόντων, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Το Roblox έχει άλλωστε ως αποστολή την ανάπτυξη μιας “πλατφόρμας ανθρώπινης συν-εμπειρίας” που συνδέει τους χρήστες, με βάση την ασφάλεια και την διαμόρφωση μιας πολυπολιτισμικής κοινότητας που εμπνέει και προάγει τη δημιουργικότητα και τις θετικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις