Το Tinder προσθέτει λειτουργία επαλήθευσης ταυτότητας των μελών της

Σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί την προστασία των χρηστών του, η εφαρμογή εισάγει νέες λειτουργείες ασφαλείας.

Η εφαρμογή για ραντεβού Tinder θα κάνει σύντομα διαθέσιμη την επαλήθευση ταυτότητας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Η λειτουργία θα είναι στην αρχή προαιρετική, εκτός από τις περιοχές όπου ο νόμος επιβάλλει κάτι διαφορετικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογα με το feedback που θα λάβει η εταιρεία, θα εξελιχθεί και η συνέχεια με το προϊόν επαλήθευσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση φιλική προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Tinder θα εξετάσει επίσης τις συστάσεις έμπειρων συμβούλων, τη συμμετοχή των μελών, τα έγγραφα που είναι απαραίτητα σε κάθε χώρα, καθώς και τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς που ισχύουν ανά περιοχή. Προς το παρόν, το εγχείρημα βρίσκεται σε φάση δοκιμής.

Η εταιρεία έχει εισάγει και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας τα τελευταία χρόνια για να μειώσει την ανωνυμία, να αυξήσει την ορατότητα των χρηστών και να εξασφαλίσει την προστασία των μελών της.

Ορισμένα από τα νέα στοιχεία περιλαμβάνουν την επαλήθευση φωτογραφιών, το Noonlight και το video chat πρόσωπο με πρόσωπο. Επιπλέον, το Tinder σχεδιάζει να ενσωματωθεί με το Garbo, το οποίο είναι μια πλατφόρμα ελέγχου ιστορικού που ιδρύθηκε από γυναίκες.

Η αίσθηση ασφάλειας σε μια πλατφόρμα γνωριμιών όπως το Tinder είναι άκρως σημαντική, καθώς πρόκειται για επικοινωνία μεταξύ “γνωστών άγνωστων” όπου η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ο περισσότερος έλεγχος εγγυώνται τα “matches” με όποιον αλληλεπιδρούν.

Η αντιπρόεδρος του Match Group για την ασφάλεια και την κοινωνική προάσπιση, Tracey Breeden εξήγησε βέβαια ότι είναι δύσκολο να βρεθεί μια “πραγματικά δίκαιη” λύση επαλήθευσης ταυτότητας, επειδή σε αρκετά μέρη του κόσμου τα άτομα που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες ενδέχεται να έχουν σοβαρούς λόγους, για τους οποίους δε μπορούν να μοιραστούν την πραγματική τους ταυτότητα.

Οι ψεύτικες ταυτότητες, ωστόσο, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να είναι δυσεύρετες, διότι οι απατεώνες μπορούν να αξιοποιήσουν πληροφορίες που έχουν κλαπεί για να φτιάξουν λογαριασμούς αρκετά ρεαλιστικούς, ξεγελώντας παράλληλα τα μέτρα επαλήθευσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις