Σε ποιους τομείς τεχνολογίας εστίασαν οι κορυφαίοι επενδυτές VC το β’ τρίμηνο του 2021

Μεταξύ τους, διακρίθηκαν για μια ακόμη φορά οι κλάδοι των fintech, healthtech και η ηλεκτρονική αγορά.

Η έκθεση του PitchBook,”Emerging Tech Indicator” αφορά σε μια τριμηνιαία επισκόπηση των νεοσύστατων επιχειρήσεων που λαμβάνουν επενδύσεις seed και πρώιμου σταδίου από μια επιλεγμένη ομάδα εταιρειών VC με κορυφαίες επιδόσεις, η οποία αναδεικνύει παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για ορισμένα προϊόντα και τεχνολογίες.

Κατά το β’ τρίμηνο του 2021, οι αναλυτές εξέτασαν 211 συμφωνίες στις οποίες συμμετείχαν οι 15 κορυφαίες εταιρείες VC.

Βασικά συμπεράσματα

Συγκεκριμένα, οι πέντε κορυφαίοι τομείς τεχνολογικών επενδύσεων για το β’ τρίμηνο περιλάμβαναν τις fintech Startups με 920 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθούν οι εξής κλάδοι: enterprise SaaS, healthtech και ευεξία, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι 211 συμφωνίες ETI έφτασαν συνολικά τα 5 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με τα 6 δισ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν σε 197 συμφωνίες το α’ τρίμηνο.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν οκτώ συμφωνίες ETI άνω των 100 εκατ. δολαρίων το β’ τρίμηνο, έναντι 12 το προηγούμενο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη συμφωνία το β’ τρίμηνο ήταν ύψους 185 εκατ. δολαρίων για την Forte, η οποία αναπτύσσει μια οικονομικού ενδιαφέροντος πλατφόρμα βασισμένη στο blockchain.

Πηγή: Pitchbook.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις