Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης CLASS101 παίρνει χρηματοδότηση 26 εκατ. για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της

Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των εργαζόμενων και την υποστήριξη των χρηστών-δημιουργών.

Τα πάντα αλλάζουν από την offline στην online λειτουργία λόγω της πανδημίας, και αυτό έχει επίσης μεταβάλλει τα πράγματα στη δημιουργική οικονομία. Οι επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις γνώσεις τους μέσω διαδικτυακών εκπαιδευτικών πλατφορμών όπως το CLASS101 που φέρνουν σταθερά εισοδήματα και βελτιώνουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Η CLASS101, μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα με έδρα τη Σεούλ, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε χρηματοδότηση ύψους 25,8 εκατ. δολαρίων για να επιταχύνει την ανάπτυξη της στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Ο γύρος χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής την Goodwater Capital, ενώ συμμετείχαν και οι προηγούμενοι χρηματοδότες Strong Ventures, KT Investment, Mirae Asset Capital και Klim Ventures.

Το 2019, η εταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 10,3 εκατ. δολαρίων, όπου ηγήθηκε η SoftBank Ventures Asia μαζί με τις Mirae Asset Venture Investment, KT Investment, Strong Ventures και SpringCamp.

Ο συνιδρυτής και CEO της CLASS101 Monde Ko δήλωσε στο TechCrunch ότι η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα έσοδα για να επικεντρωθεί στην πρόσληψη περισσότερων υπαλλήλων, καθώς και στην επέκταση των εγχώριων επιχειρήσεων και των υπερπόντιων αγορών στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Ο Ko και άλλοι τέσσερις συνιδρυτές ίδρυσαν την CLASS101 το 2018, η οποία μετασχηματίστηκε από μια πλατφόρμα υπηρεσιών διδασκαλίας που ιδρύθηκε το 2015, έχοντας σήμερα 350 υπαλλήλους. Αυτό που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους ομόλογους τους, το CLASS101 παρέχει και αποστέλλει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικό “Class Kit“.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους δημιουργούς, αξιοποιώντας τα ταλέντα τους, στους οποίους θα επιτρέψουν την επέκταση στις ροές των εσόδων τους, πουλώντας τα αγαθά τους, τα ψηφιακά αρχεία και περισσότερα προϊόντα μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας.

Η εταιρεία προσφέρει πάνω από 2.000 μαθήματα σε μια σειρά από κατηγορίες, με ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, μαγειρική, μουσική και άλλα. Προσφέρει περίπου 230 μαθήματα στις ΗΠΑ και 220 μαθήματα στην Ιαπωνία. Υπάρχουν περίπου 100.000 εγγεγραμμένοι δημιουργοί και 3 εκατ. εγγεγραμμένοι χρήστες από τον Αύγουστο του 2021. Η CLASS101 ξεκίνησε την πλατφόρμα της στις ΗΠΑ το 2019 και εισήλθε στην Ιαπωνία πέρσι. Άνοιξε για online μαθήματα για παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών το 2020.

Η εταιρεία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του Patreon και του YouTube, δίνοντας μια εξατομικευμένη υποστήριξη στους δημιουργούς και παράλληλα ικανοποιεί τις μαθησιακές ανάγκες των χρηστών. Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία όπου τα άτομα ακολουθούν τα θέλω τους και κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει, βγάζοντας κέρδος από αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις