Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πράσινο φως του FDA σε προσωπικό ηλεκτροκαρδιογράφο μεγέθους πιστωτικής κάρτας

H AliveCor λανσάρει έναν φορητό, ανθεκτικό προσωπικό ηλεκτροκαρδιογράφο που πηγαίνει όπου πηγαίνει ο κάτοχός του, είναι τόσο λεπτός και ελαφρύς όσο μια πιστωτική κάρτα, χωράει τέλεια σε ένα πορτοφόλι και διενεργεί ένα ΗΚΓ με επαγγελματική ακρίβεια σε δευτερόλεπτα και χωρίς τη χρήση wi-fi

Η AliveCor, μια αμερικανική εταιρεία καινοτόμος στην τεχνολογία προσωπικού ηλεκτροκαρδιογράφου ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία της KardiaMobile Card, μιας βολικής προσωπικής συσκευής ηλεκτροκαρδιογραφήματος που γράφει ιστορία ως ο πρώτος ηλεκτροκαρδιογράφος μεγέθους πιστωτικής κάρτας στον κόσμο που έλαβε έγκριση ποτέ από τον FDA.

Η KardiaMobile Card  έχει το μέγεθος μιας τυπικής πιστωτικής κάρτας, χωράει εύκολα σε οποιοδήποτε πορτοφόλι και παρέχει ένα ΗΚΓ ιατρικής ποιότητας και πιστότητας, μονής απαγωγής σε 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της AliveCor, Priya Abani, η κάρτα KardiaMobile προσφέρει την πιο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη στην πιο βολική μορφή τοποθετώντας τη δύναμη της ανάλυσης ΗΚΓ σε πραγματικό χρόνο απευθείας στα πορτοφόλια των ασθενών.

Picture credits: AliveCor

Η κάρτα KardiaMobile συνδυάζεται με ένα smartphone που χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να ανιχνεύσει έξι από τις πιο κοινές αρρυθμίες, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο προσωπικό ΗΚΓ στην αγορά. Οι χρήστες της κάρτας KardiaMobile έχουν επίσης πρόσβαση σε αναλύσεις ηλεκτροκαρδιογραφημάτων, σε μηνιαίες αναφορές υγείας της καρδιάς και σε αυτόματη κοινή χρήση καταγραφών ΗΚΓ. Ο αλγόριθμος της συσκευής βασίζεται στην τεχνολογία Kardia της πιο εξελιγμένης μορφής AI της AliveCor, η οποία έχει αξιολογηθεί σε  περισσότερες από 170 μελέτες από ομοτίμους.

Σχεδιασμένη για να αντιστέκεται στις καιρικές συνθήκες, στο νερό και στη φθορά, η κάρτα KardiaMobile είναι  ο πιο ανθεκτικός ΗΚΓ της AliveCor που είναι διαθέσιμος, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν ΗΚΓ ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.

Η κάρτα KardiaMobile έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που τόσο οι καρδιακές αρρυθμίες όσο και η υπέρταση, ως παράγοντας κινδύνου για κολπική μαρμαρυγή και άλλες αρρυθμίες, γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτές οι καρδιακές παθήσεις έχουν τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο. Η υπέρταση κοστίζει στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ περίπου 316 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Επιπλέον, εκτιμάται ότι το 80% όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων μπορούν να προληφθούν, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της διάθεσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε κοντινή απόσταση από τους ασθενείς.

Η κάρτα KardiaMobile περιλαμβάνει επίσης μια αποκλειστική συνδρομή στην KardiaCare, που είναι μια υπηρεσία υγείας της καρδιάς, η οποία  προσφέρει σε περισσότερα από 130.000 μέλη μια σειρά προηγμένων λειτουργιών για να τα βοηθήσει να διαχειρίζονται και να κατανοούν καλύτερα την υγεία της καρδιάς τους

Πηγή: AliveCor

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις