Εκδήλωση ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: Πρωτοβουλίες και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία υποστήριξης της έρευνας και της επιχειρηματικότητας

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, διοργανώνει τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, και ώρα 10 π.μ. διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πρωτοβουλίες και Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Υποστήριξης της Έρευνας και της Επιχειρηματικότητας».  Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές και επιχειρηματίες με σκοπό την ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία υποστήριξης της έρευνας και της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

• Η ανασκόπηση των δράσεων έρευνας και ανάπτυξης των τελευταίων ετών

• Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη της έρευνας και της επιχειρηματικότητας

• Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση τεχνοβλαστών

• Οι υπηρεσίες υποστήριξης και αξιοποίησης ερευνητικής καινοτομίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Δρ. Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ στηρίζει την ερευνητική και επιχειρηματική καινοτομία εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παροχής συμβουλευτικής προς την ερευνητική κοινότητα και τις καινοτόμες επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια της αλυσίδας μεταφοράς τεχνολογίας, μέσω της εξεύρεσης κατάλληλων εργαλείων για την χρηματοδότηση ερευνητικών δραστηριοτήτων, την αναγνώριση και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη βέλτιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας μέσω ίδρυσης τεχνοβλαστών ή σύναψης εμπορικών συμφωνιών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Αναζητείστε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Πριν και κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους μέσω sli.do (#270269).

Διαβάστε επίσης:

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ συντονίζει το μεγαλύτερο δίκτυο Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ελλάδα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις