Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Acamp: Το “Airbnb” για κάμπινγκ έλαβε 2,5 εκατ. ευρώ

Η σουηδική ΤravelΤech Startup κλείνει τα πιο ιδανικά μέρη-εκτάσεις για τους λάτρεις του κάμπινγκ.

Η Acamp με έδρα τη Στοκχόλμη μόλις συγκέντρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για την ταξιδιωτική πλατφόρμα της, αφιερωμένη στους λάτρεις του κάμπινγκ. Της χρηματοδότησης ηγήθηκε η Spintop Ventures, με τη συμμετοχή της LRF Ventures καθώς και του υφιστάμενου επενδυτή Centripetal Capital.

Η Acamp ιδρύθηκε το 2020 από τον Paul Berggren και τον Öjje Holt, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν μια αγορά που θα διευκολύνει τους κατασκηνωτές να βρίσκουν και να κάνουν κράτηση σε ιδανικά μέρη για κατασκήνωση. Έχοντας απογοητευτεί από τα παραδοσιακά κάμπινγκ, το όραμα που είχαν ήταν να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου ιδιώτες οικοδεσπότες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα μπορούν να καταχωρούν αχρησιμοποίητες εκτάσεις και επιμελημένες εμπειρίες για να τις κλείνουν οι κατασκηνωτές.

Με το Acamp, οι κατασκηνωτές μπορούν να βρίσκουν, να κάνουν κράτηση και να τα πληρώνουν όλα σε ένα μέρος. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες γης να αξιοποιήσουν εκτάσεις εκμισθώνοντάς τες στην αυξανόμενη αγορά κάμπινγκ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα. Οι hosts μπορούν επίσης να αυξήσουν τα έσοδά τους πουλώντας διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες απευθείας στους κατασκηνωτές.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, σε γενικές γραμμές, ανακάμπτει και το κάμπινγκ είναι μια βασική τάση της αγοράς που πρέπει να παρακολουθείτε φέτος. Η ζήτηση για βιώσιμες, βασισμένες στη φύση, χαμηλού αντίκτυπου και φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε όλη την Ευρώπη.

Καθώς όλο και περισσότεροι αναζητούν διακοπές που δεν απαιτούν μετακίνηση με πολλά μέσα ή να ξοδέψουν πολλά χρήματα, οι διακοπές σε κάμπινγκ έχουν γίνει πιο δημοφιλείς από ποτέ και χάρη στην πλατφόρμα της Acamps, ένα δίκτυο οικοδεσποτών μπορεί να αυξάνεται συνεχώς για να συμβαδίζει με τη ζήτηση και να εντοπίζει την εμπειρία που ζητούν οι χρήστες της.

Η travel tech Startup βλέπει τώρα μια συναρπαστική χρονιά μπροστά της, έχοντας ήδη κάνει το σκανδιναβικό της εγχείρημα πράξη ενώ επεκτείνεται στη Νορβηγία και τη Δανία στοχεύοντας να γίνει η μεγαλύτερη αγορά κάμπινγκ στη Βόρεια Ευρώπη.

Για αυτόν τον λόγο, τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει επίσης την συνέχεια της πρωτοβουλίας Clean Camping που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την Håll Sverige Rent (Keep Sweden Tidy) και οργανώσεις της στη Δανία και τη Νορβηγία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις