Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η GoCardless έγινε unicorn και έκλεισε deals με Klarna και PayPal

Η fintech άντλησε 312 εκατ. δολάρια σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης, αγγίζοντας σε συνολική αξία τα 2,1 δισ. δολάρια.

Η GoCardless εξασφάλισε γύρο χρηματοδότησης Series G ύψους 312 εκατ. δολαρίων φτάνοντας σε αποτίμηση 2,1 δισ. δολαρίων. Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η Permira λαμβάνοντας την υποστήριξη και από έναν νέο επενδυτή, τους BlackRock Private Equity Partners. Από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ύψους 95 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020, η αξία της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της έχει αυξηθεί κατά 85%.

Η εταιρεία επεξεργάζεται επαναλαμβανόμενες χρεωστικές πληρωμές για περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως και θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια στην στρατηγική της για την ανοικτή τραπεζική, αμφισβητώντας την κυριαρχία των πιστωτικών καρτών στις άμεσες πληρωμές, καθιστώντας τις χρεωστικές πληρωμές μεταξύ τραπεζών διαθέσιμες ως εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους έναντι των καρτών.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το προϊόν της Instant Bank Pay έχει ήδη βοηθήσει χιλιάδες εμπόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη να διεκπεραιώσουν πληρωμές εφάπαξ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Τόσο η Klarna όσο και η PayPal υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνίες με την GoCardless για να λειτουργήσει ως συνεργάτης πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό της επιλογής τους.

Με την νέα χρηματοδότηση, η GoCardless θα προσθέσει τέλος περαιτέρω τεχνογνωσία σε θέματα τεχνολογίας και πληρωμών στο διοικητικό της συμβούλιο, με τον Michael Rouse, πρώην εμπορικό διευθυντή της Klarna, και τον Koen Köppen, επικεφαλής τεχνολογίας της Klarna και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mollie, να συμμετέχει ως ανεξάρτητος διευθυντής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις