Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Meta δεσμεύεται να παραμείνει στην Ευρώπη

Ο κολοσσός διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί αποχώρησης των social media από την ευρωπαϊκή ζώνη.

Η Meta δήλωσε ότι δεν αποχωρεί από την Ευρώπη λόγω της διαμάχης για την μεταφορά δεδομένων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Η εταιρεία διέψευσε τα δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας που δημοσιεύθηκε χθες.

“Όπως όλες οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να γνωστοποιούμε τους σημαντικούς κινδύνους στους επενδυτές μας”, έγραψε χαρακτηριστικά η εταιρεία. Σε αυτό πρόσθεσε ότι την περασμένη εβδομάδα, όπως έκαναν και στα προηγούμενα 4 οικονομικά τρίμηνα, αποκάλυψαν απλά ότι η συνεχής αβεβαιότητα σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ αποτελεί απειλή για την ικανότητά τους να εξυπηρετούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και να λειτουργούν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Η Meta δήλωσε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να αποσυρθεί από την Ευρώπη, αλλά ανέφερε ότι η εταιρεία βασίζεται στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ προκειμένου να λειτουργεί παγκόσμιες υπηρεσίες, όπως και περίπου 70 άλλες εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Το νομικό πλαίσιο γύρω από τη μεταφορά δεδομένων έχει υποστεί αναστάτωση, με τη συμφωνία Safe Harbour να ακυρώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015 και την Privacy Shield, που χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες, να ακυρώνεται πέρσι. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν με αφορμή τη σύγκρουση μεταξύ των νόμων της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με την προστασία των δεδομένων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κολοσσός.

Η Meta αναφέρει ότι ελπίζει να δει σαφείς κανόνες σε όλο τον κόσμο για την προστασία της ροής δεδομένων, υποστηρίζοντας την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών της ΕΕ σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους – αλλά χωρίς να περιορίζεται από τα εθνικά σύνορα.

Οι απώτεροι στόχοι, για την ίδια, θα πρέπει να είναι η συνεχής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αντικατάσταση της ασπίδας προστασίας της ιδιωτικής ζωής που θα συμβάλει στην προστασία της μεταφοράς δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, παράλληλα με τη διατήρηση της συνδεσιμότητας των ανθρώπων.

Διαβάστε σχετικά:

Με κλείσιμο Instagram-Facebook «απειλεί» ο Zuckerberg την ΕΕ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις