Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OpenAI: Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. δολαρίων σε έσοδα

Η OpenAI πιστεύει ότι μπορεί να υπερδιπλασιάσει αυτό το ποσοστό το 2025, με βάση το έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς πελάτες, που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της για να υιοθετήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας.

Ένα νέο ορόσημο πέτυχε η OpenAI, καθώς έσπασε το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα τον Δεκέμβριο, ανέφεραν οι Financial Times την Παρασκευή, επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση των οικονομικών της νεοσύστατης επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η OpenAI πιστεύει ότι μπορεί να υπερδιπλασιάσει αυτό το ποσοστό το 2025, με βάση το έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς πελάτες, που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της για να υιοθετήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας, ανέφερε η έκθεση.

Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο με βάση την ισχυρή ανάπτυξη από το προϊόν ChatGPT, από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στα μέσα Οκτωβρίου. Οι επενδυτές έχουν αποτιμήσει την startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της OpenAI, Sam Altman, βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια τεχνολογική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της παγκόσμιας ικανότητας κατασκευής τσιπ και την επέκταση της ικανότητάς της να τροφοδοτεί την AI, μεταξύ άλλων, ανέφερε η Wall Street Journal.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις