Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Pathways: H πρωτοβουλία που φέρνει τον άνθρωπο στο επίκεντρο του οικοσυστήματος

Όταν ακούμε για Startups, ο νους των περισσοτέρων από εμάς πηγαίνει αυτόματα σε έννοιες όπως επιχειρηματική ιδέα, business plan, αγορά-στόχος, χρηματοδοτήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες.
Δευτερευόντως ασχολούμαστε με την κινητήρια δύναμη που βρίσκεται πίσω από το ταξίδι των νεοφυών επιχειρήσεων: τον άνθρωπο.

Παρά το γεγονός πως στο χώρο των Startups όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τον ανθρώπινο παράγοντα, μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κάποιος οργανισμός στο ελληνικό οικοσύστημα που να θέτει στο επίκεντρο τη φροντίδα των ανθρώπων και της προστιθέμενης αξίας τους.

Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει η Startup Pathways η οποία έχοντας εντοπίσει την ανάγκη εστίασης στην ανθρώπινη πτυχή του οικοσυστήματος, ξεκίνησε μια οργανωμένη πρωτοβουλία με στόχο τη ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων των founders και των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν.

Μέσα από την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση η Startup Pathways στοχεύει επίσης στη δημιουργία ενός εξωστρεφούς brand για τον Έλληνα Startupper, τη γνωριμία επαγγελματιών του HR με το οικοσύστημα καθώς και τη σύνδεσή του με corporate εταιρείες ώστε να επωφεληθούν αμφότεροι με αμοιβαίο τρόπο. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Startup Pathways, σε σχέση με παρόμοιες πρωτοβουλίες, έγκειται αφενός στην αποκλειστική εστίασή της στον άνθρωπο και αφετέρου στην υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών της σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί κάποιος για να ενταχθεί στην ομάδα ως coach.

Βασικό πρόγραμμα της Startup Pathways αποτελεί η Leaders Academy, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο. Πρόκειται για μία τρίμηνη Ακαδημία Ηγετικών Δεξιοτήτων, με εκπαιδευτικές συναντήσεις και προσωπική υποστήριξη των συμμετεχόντων μέσω ατομικών συνεδριών coaching από πιστοποιημένους coaches και στελέχη του Corporate HR. Εκτός από τη Leaders Academy, η Startup Pathways έχει υλοποιήσει τον τελευταίο χρόνο μια σειρά σημαντικών συνεργασιών με φόντο την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων. Microsoft, Elevate Greece, CollegeLink, Corallia είναι μόνο μερικοί από τους partners της Startup Pathways, ενώ ήδη αναγνωρισμένες ελληνικές Startups, όπως η i2d, η FlexFin, η Workadu, η Keyvoto και η Clio Muse, έχουν αποκομίσει μεγάλα οφέλη μέσω της συνεργασίας με την καινοτόμο πρωτοβουλία, η οποία για πρώτη φορά φέρνει τον άνθρωπο στο ίδιο πλάνο με την ιδέα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις