Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Collaborate Health: Η Startup που ενδυναμώνει τη σχέση ιατρού-ασθενούς

Η καθυστερημένη διάγνωση και η μη συμμόρφωση των ασθενών στις θεραπείες αποτελούν δύο σημαντικότατα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στον κλάδο της υγείας, οδηγώντας σε χιλιάδες πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες νέες ψηφιακές εφαρμογές έχουν αποφέρει μέτρια αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς, είτε γιατί είναι αποσυνδεδεμένες από τον ιατρικό φάκελο και το ιστορικό των ασθενών, είτε γιατί βασίζονται στην εσφαλμένη υπόθεση ότι οι ασθενείς μπορούν να υιοθετούν από μόνοι τους συμπεριφορές αυτοπαρακολούθησης και αυτοδιαχείρισης. Το Collaborate είναι η μόνη εφαρμογή που παρέχει για πρώτη φορά ουσιαστικές λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, καθώς η παρακολούθηση και η σταδιακή ενεργοποίηση των ασθενών έχει αφετηρία το φάκελο που διατηρεί ο γιατρός, ενώ οδηγείται από τον ίδιο τον γιατρό και όχι τον ασθενή. Ταυτόχρονα, η σχέση ιατρού ασθενούς ενδυναμώνεται από σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και απομακρυσμένης παρακολούθησης αλλά και από προχωρημένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που βοηθούν στο να εντοπίζονται εγκαίρως οι ασθενείς σε ρίσκο.

Η πλατφόρμα διατίθεται τόσο για ιδιωτικά ιατρεία όσο και για κλινικές νοσοκομείων, ενώ απευθύνεται πρωτίστως στις ειδικότητες που διαχειρίζονται χρόνιες παθήσεις, όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι, ενδοκρινολόγοι, νευρολόγοι και νεφρολόγοι, καθώς εκεί εντοπίζεται μια τεράστια ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία ιατρού-ασθενούς/φροντιστή, αποτελεσματικότερη συνεργασία των θεραπόντων ιατρών και δραστικότερη παρακολούθηση του ασθενούς, ειδικά στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις επισκέψεις.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 από τον Κώστα Σαριδάκη και τον Γιάννη Δεληγιάννη και σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις, όπως η διάκριση στον 10ο διαγωνισμό NBG Business Seeds, η 1η θέση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Startups Meet Pharma 2020 για τη διαχείριση ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και το 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Envolve Award Greece 2020. Πρόσφατα εγκρίθηκε η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα COVID ΕXPONENTIAL, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσει, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλγόριθμους για την έγκαιρη πρόβλεψη του long covid syndrome που δύναται να αναπτύξουν οι ασθενείς.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη από εκατοντάδες γιατρούς, ενώ ανάμεσα στους πρώτους πελάτες βρίσκονται μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη εργαλείων που θα προσφέρουν αξία «beyond the pill» στους ασθενείς, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για την αξιολόγηση της υγείας και τη διαχείριση του καρδιαγγειακού ρίσκου των ναυτικών της.

Η εταιρεία, που αποτελεί μέλος του Elevate Greece, έχει χρηματοδοτηθεί από Έλληνες angel επενδυτές και πρόσφατα εξασφάλισε την πρώτη θεσμική της επένδυση από το Longevitytech.fund με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων σχετικών με το longevity economy και την προώθησή τους στην αμερικανική αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις