Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με 780 προσωπικότητες

Πλούσιο πρόγραμμα με ομιλητές από διάφορους κλάδους του ελληνικού επιχειρείν και όχι μόνο επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση με θέμα "New Realities".

Με τη συμμετοχή 780 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι, σήμερα, οι εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «New Realities», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 9 Απριλίου. Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών, θα ανοίξει με την ομιλία της τις εργασίες του Φόρουμ. Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola θα απευθύνουν διαδικτυακό χαιρετισμό. Στην έναρξη του Φόρουμ χαιρετισμό θα απευθύνει και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών.

Στις πολυάριθμες συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Kiril Petkov, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Zoran Tegeltija, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti,  καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.

Άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στους Δελφούς είναι ο Valdis Dombrovskis, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Johannes Hahn, Επίτροπος Δημοσιονομικών της Ε.Ε., η  Kadri Simson, Επίτροπος για την Ενέργεια, καθώς και ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στους διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, η Tatiana Valovaya, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Mathias Cormann, Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΑ, ο  Ulrik Vestergaard Knudsen, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, η Odile Renaud-Basso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, o Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Gabriel Makhlouf  Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Martin Wolf,  Επικεφαλής Οικονομικός Σχολιαστής των Financial Times, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δρ. Armand D’Angour καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, o Σωτήρης Ριζάς, Προϊστάμενος του Κέντρου Ερευνών Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στην Ακαδημία Αθηνών.

Διαδικτυακά θα συμμετέχουν στις συζητήσεις του Φόρουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Janez Janša, η Υπουργός Οικονομίας & Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, Nadia Calviño, o Υφυπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Kwasi Kwarteng,  ο  Στρατηγός David H. Petraeus, Πρόεδρος του KKR Global Institute, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer,  δρ. Albert Bourla και ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet και o Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο MIT.

Διαβάστε σχετικά:

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις