Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lamda Hellix: Τη Δευτέρα τα «αποκαλυπτήρια» του νέου data center στην Κρήτη

Το «παρών» στα εγκαίνια θα δώσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και η επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Maria Olson.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα πολυαναμενόμενα «αποκαλυπτήρια» του νέου data center της Lamda Hellix στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη και της επιτετραμμένης στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Maria Olson.

Με έδρα το Ηράκλειο, το νέο data center της Lamda Hellix, το οποίο θα στεγαστεί σε ιδιόκτητα κτίρια 5.000 τμ. που θα διαμορφωθούν ανάλογα, θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί. Συγχρόνως, αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να έχει προγραμματιστεί το 2025.
Σύμφωνα με τη Digital Realty η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη), η εγκατάσταση στην Κρήτη θα επιτρέψει στους πελάτες της εταιρείας να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Ακόμα, οι φορείς εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων καλωδίων και δικτύων θα μπορέσουν να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης, αλλά και να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δικτύων τους στη Μεσόγειο, καθώς επεκτείνονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας.

Την ίδια ώρα, το νέο data center της Lamda Hellix αναμένεται επίσης να συμβάλει σημαντικά στην επέκταση του PlatformDIGITAL, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της Digital Realty, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύσσουν γρήγορα τις κρίσιμες υποδομές τους στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης κοινότητας συνδεδεμένων data που αποτελείται από περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις, πάνω από 1.200 παρόχους υπηρεσιών δικτύου και άνω των 1.100 παρόχων cloud και πληροφορικής παγκοσμίως.

Όταν ανακοινώθηκε η επένδυση τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, a Digital Realty Company, Απόστολος Κάκκος, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η επέκτασή μας στην Κρήτη σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με τις εταιρείες υποθαλάσσιων καλωδίων και αναμένεται να καλύψει τη ζήτηση ενός carrier-neutral data center παρόχου στο νησί. Οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο θα αποτελέσουν σημείο διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, αναδιανέμοντας δεδομένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια. Πρόκειται για σημαντικό μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Digital Realty στη Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους κόμβους μας στη Μασσαλία και την Αθήνα, καθώς και τους υπό ανάπτυξη κόμβους στη Βαρκελώνη και το Ισραήλ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις