Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lady Geek Day: Μία ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας

Στις γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας είναι αφιερωμένη η εκδήλωση “Lady Geek Day” που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης “The Developers Playground“. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσει νέες γυναίκες να ενταχθούν στον χώρο της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας και των startups και να δημιουργήσει νέες τοπικές κοινότητες.

Το “Lady Geek Day” αποτελεί τη μόνη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην αύξηση της προβολής και της τεχνολογικής συμμετοχής μιας κοινότητας που παραδοσιακά εκπροσωπείται λιγότερο: αυτή των γυναικών. Θα συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας (αλλά και τους ανθρώπους που τις αγαπούν), για να αναδείξει μοναδικές/εκπληκτικές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, καθώς και τους ανθρώπους που προετοίμασαν το έδαφος για αυτή την εξέλιξη.

Μέσα από αυτή την κορυφαία συνάντηση, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες (και όσοι τις αγαπούν) θα ενωθούν με στόχο να αποδείξουν την κοινή τους δέσμευση σε αυτήν την κρίσιμη ομάδα στον κόσμο της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι από τις κοινότητες των Google Developers Group Women θα εξηγήσουν στις συμμετέχουσες πώς μπορούν να ξεκινήσουν και να κτίσουν μία αντίστοιχη κοινότητα στην περιοχή τους. Επίσης, θα φιλοξενηθούν ομιλίες από γυναίκες ηγέτες, με στόχο να εμπνεύσουν τις παριστάμενες.

Το “Lady Geek Day” διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Women Techmakers της Google, η οποία γιορτάστηκε στις 8 Μαρτίου (Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας) και αφορούσε σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη και την ανάδειξη των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Εάν το επάγγελμά σας είναι τεχνολογικής φύσης, εάν εργάζεστε σε τεχνολογική εταιρεία, ή εάν απλά αγαπάτε την τεχνολογία, τότε το Google Developers Group Thessaloniki σας προσκαλεί να γίνετε “geeky” μαζί με άλλους ανθρώπους σαν εσάς! Μπορείτε να εγγραφείτε για το Lady Geek Day πατώντας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις