Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LOCALSCOPE: Η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού που βοηθάει startups να γίνουν πραγματικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τι είναι αυτό που χρειάζεται μια tech startup ώστε να γίνει πραγματικότητα; Μα φυσικά έναν πολύ καλό και έμπειρο προγραμματιστή, που μεταξύ άλλων, θα είναι η βάση για την ανάπτυξη και την επιτυχία της.

Το «δύσκολο» επιχειρηματικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έτος 2020, ο Ιωάννης Σταυρόπουλος, πλέον πολύπειρος μηχανικός λογισμικού και δημιουργός κορυφαίων προϊόντων ως contractor/outsourcing partner, για πελάτες ορισμένων εκ των μεγαλύτερων εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του: να βοηθήσει επιχειρηματίες και ομάδες startup, σχεδιάζοντας και «χτίζοντας» τις ιδέες τους με τον σωστό τρόπο, και να δημιουργήσει κορυφαίες live εφαρμογές που θα κάνουν τη ζωή όλων πιο εύκολη (ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Το Startupper Mag… πίνει νερό στο όνομα της εφαρμογής outgo.gr, μιας cloud εφαρμογής Online Έκδοσης Κοινοχρήστων και Διαχείρισης Κτηρίων, η οποία αναπτύχθηκε από τον Ιωάννη Σταυρόπουλο, και που πλέον είναι μια από τις πιο διάσημες στην ελληνική αγορά).

Η Localscope, η πρωτοπόρος εταιρεία ανάπτυξης custom software και σύμμαχος των Startups, είχε «γεννηθεί»!

Πώς παρουσιάζει όμως τον… εαυτό της η ίδια η Localscope, μέσω της καλοσχεδιασμένης ιστοσελίδας -κομψοτέχνημα- που διαθέτει (www.localscope.dev):

«Είμαστε μια μικρή, αλλά αφοσιωμένη ομάδα προγραμματιστών λογισμικού, σχεδιαστών και συμβούλων, που είναι παθιασμένοι με την παροχή υψηλής ποιότητας, καινοτόμων λύσεων στους πελάτες μας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε για αυτούς το λογισμικό/εφαρμογή που χρειάζονται, εξατομικευμένο με βάση τις ανάγκες τους, ώστε να χτίσουν το νέο τους προϊόν ή την νέα viral εφαρμογή».

Με απλά λόγια λοιπόν, σκοπός της Localscope είναι να βοηθήσει εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (με focus, όπως και δικό μας, στις Startups), να αναπτύξουν τα προϊόντα/εφαρμογές τους, διαθέτοντας τεράστια εμπειρία σε startup και enterprise περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να συνεργαστεί με την Localscope, «αποκτά» έναν σύμμαχο και έμπιστο συνεργάτη, που θα τον βοηθήσει να σχεδιάσει, αναπτύξει και υποστηρίξει το συστήματα λογισμικού του (web, cloud & mobile apps), και μαζί, να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία συμβουλευτικής και διαδικασίας ανάπτυξης, ενώ μπορεί να βοηθήσει μια Startup εταιρεία να κάνει το πρώτο «δύσκολο» βήμα της, να αναπτύξει business tools και να δημιουργήσει την επόμενη… viral εφαρμογή!

 

Ενδεικτικά, το Startupper Mag παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με την Localscope:
  • Πλήρης εγγύηση στα αποτελέσματα και την παράδοση των συμφωνηθέντων.
  • Μείωση ρίσκου επένδυσης και ποιότητας. Ως επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού, και έχοντας αναπτύξει πολλές εφαρμογές και MVPs για υπάρχουσες εταιρείες, παρέχει 1000% εγγύηση και παράδοση, με 1000% ποιότητα!
  • Μηδενικό κόστος για HR / hire, ώστε να στηθεί το dev team.
  • Ομάδα που ήδη αποτελείται από senior developers & designers.
  • Ευκαιρία για validation του MVP, με αρκετά χαμηλά παράλληλα έξοδα.
  • Μεγάλη ευελιξία στην μείωση ή αύξηση των πόρων όπως π.χ. τα μέλη της ομάδας, κατά παραγγελία και αναλόγως των αναγκών.
  • Μηδενικά μη-προβλέψιμα κόστη.

 

Ο founder της Localscope, Ιωάννης Σταυρόπουλος, αναφέρει:

«Πιστεύω πως για μια Startup εταιρεία, το να βρει έναν συνεργάτη σαν εμάς, μεταξύ άλλων, είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους για την επιτυχία της. Μέσα στον χώρο, πλέον για αρκετό καιρό, έχω δει πως ακόμα και μεγάλες εταιρείες λογισμικού μπορεί να έχουν έλλειψη σε ταλέντα και οργανωτικότητα, πράγμα πολύ σοβαρό για το αποτέλεσμα, και ειλικρινά, τελικά οι πελάτες τους μπορεί να ρισκάρουν περισσότερο από όσο νομίζουν. Στην Localscope, αν και μικρό team, κάνουμε ακριβώς αυτό που πρέπει και χρειάζεται για την επιτυχία. Και προτεραιότητα μας είναι να έχουμε μια άψογη, ποιοτική και στενή συνεργασία με τους πελάτες μας, και μαζί να δημιουργούμε ψηφιακά προϊόντα που μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία, το περιβάλλον, την οικονομία, ακόμα και την ψυχαγωγία».

 

Η παρουσίαση της Localscope και οι δηλώσεις του Ιωάννη Σταυρόπουλου δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο Startupper Mag #38

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις