Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ε.ΕΝ.Ε: Η τεχνολογία και η εξωστρέφεια αποτελούν πυξίδα για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων

Η ενεργός συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών στην έκθεση BEYOND, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης για την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) στην έκθεση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND, που έλαβε χώρα για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2023. Η παρουσία της Ε.ΕΝ.Ε στην έκθεση έκλεισε με εξαιρετικά θετικό πρόσημο, καθώς το περίπτερο της Ένωσης απέσπασε το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών από τον επιχειρηματικό κλάδο, όσο και εκπροσώπων από διάφορους τομείς.

Τα μέλη και οι εταιρείες EUNICE ENERGY GROUP, GENERATION Y, WEBJAR, GIZELIS ROBOTICS, ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES KAI BCA COLLEGE, είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα σημαντικά στοιχεία της επιχειρηματικής ένωσης και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες με άλλους συμμετέχοντες, αλλά και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) συμμετείχαν ενεργά σε διάφορες συζητήσεις και ομιλίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εμβαθύνοντας σε ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό χώρο. Από τις πιο σημαντικές συζητήσεις ήταν το “Reinventing the core of Retail” με συντονιστή τον Παύλο Ευθυμίου, Γενικό Διευθυντή, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) όπου εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την αναβάθμιση και την ανανέωση του
λιανεμπορίου στην εποχή των νέων τεχνολογιών. Στη συζήτηση συμμετείχαν στελέχη εταιρειών, όπως ο Γιάννης Παπίδης, Chief Technology and Business Change Officer, Dixons South East Europe και μέλη της Ε.ΕΝ.Ε., όπως ο Νικόλας Π. Χατζής, CEO, Webjar & trillionCode, BoD IAB Hellas και ο Αναστάσιος Σπανίδης, President & CEO, G.P.A.

Η σημασία της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης για το μέλλον της ενεργειακής κατανάλωσης αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση “New forms of Energy for a Sustainable Future”. Συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, European Affairs Manager, Motor Oil, ο Δημήτρης Ορφανός, Head of Smart Solutions of the Grid & Digital Division in M Power Projects, Mytilineos Energy & Metals, ο Βασίλης Καλαβρουζιώτης, Head of the Software Development and Energy Solutions Department, Eunice Energy Group και
μέλος της Ε.ΕΝ.Ε, και ο Θεόδωρος Τοκμακίδης, Sales Account Executive & North Greece Team Leader Schneider Electric. Τον συντονισμό διατέλεσε ο Ορέστης Ομράν, Partner Brussels Office of DLA Piper και μέλος της Ε.ΕΝ.Ε.

Για τις εμβληματικές προοπτικές της καινοτομίας και το πώς η τεχνολογία επηρεάζει και αναμορφώνει τον τομέα της υγείας, αντάλλαξαν απόψεις στη συζήτηση με θέμα, “What’s Up, Doc? Healthtech as the fastest growing vertical in the sector”, σημαντικά στελέχη από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας όπως ο Ηλίας Κουντούδης, Head of Μarket Αccess, BAYER και ο Nico Gariboldi, Site Lead, Global Center for Digital Innovation, Senior Director, Pfizer. Τόσο στη συζήτηση, όσο και στον συντονισμό συμμετείχε ο Παύλος Ευθυμίου, Executive Advisor, Athens Medical Group και Γενικός Διευθυντής, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Ο ρόλος της τεχνολογίας όσον αφορά στην προώθηση της ανάπτυξης και της διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων συζητήθηκε εκτενώς στη θεματική “Greek Tech as an Ally of Scale-Up and Extroversion”, με μεγάλη συμμετοχή των μελών από τις εταιρείες PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies και Minoa Waters. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Μανώλης Τσαλδάρης, CEO Minoa Waters, ο Αλέξανδρος Παπαποστόλου, Director, PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies και ο Κωνσταντίνος Χατούπης, Head of
Cost Analysis and Valuation dpt, AMG – Director of Patient, Accounting, IMC ενώ την συζήτηση συντόνισε ο Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε). Η ενεργός συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών στην έκθεση BEYOND, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης για την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής της Ε.ΕΝ.Ε., Παύλος Ευθυμίου κατέθεσε στο πάνελ παρουσία του τ. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τις κεντρικές θέσεις της Ε.ΕΝ.Ε για το ανθρώπινο δυναμικό και το upskilling-reskilling. Στόχος της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND, είναι να ενώσει το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με το τοπικό startup οικοσύστημα, καθώς και να θέσει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας.

«Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών συνεχίζει να είναι η γέφυρα που συνδέει, εμπνέει και φέρνει κοντά το επιχειρηματικό οικοσύστημα τα Μέλη της. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκθεσης, διαμορφώθηκε ένα θετικό και αισιόδοξο πλαίσιο για την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις έχουν πλέον την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν, τόσο αυτόνομα όσο και συνεργατικά τις νέες δυνατότητες που ‘ξεκλειδώνει’ η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση, να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους έργο και προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό τον αγώνα καλούμαστε να τον δώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις