Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δομίνικος Πρίτης (My Roomie): «Η προσφορά μας δεν στηρίζεται μόνο στην οικονομική ανάγκη»

Ο Founder και CEO του My Roomie μιλάει στο Startupper MAG με αφορμή την ανάδειξη της εταιρείας ως "Rising Startup" της χρονιάς στα Startupper Awards 2023

Το My Roomie, η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο συγκατοίκησης στην Ελλάδα, ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των Startupper Awards 2023, καθώς αναδείχθηκε “Rising Startup” της χρονιάς. Με αφορμή τη διάκριση ο Founder και CEO του My Roomie, Δομίνικος Πρίτης, μίλησε στο Startupper MAG για τα συναισθήματα του για τη βράβευση, ενώ παράλληλα έκανε και έναν απολογισμό της χρονιάς και μας αποκάλυψε τους στόχους του για το μέλλον.

Όπως ανέφερε ο Δομίνικος Πρίτης, η βράβευση στα Startupper Awards 2023 αποτελεί «μια αναγνώριση που μας εμπνέει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας, παρέχοντας ακόμη καλύτερες λύσεις στους χρήστες μας αλλά κυρίως είναι μια ένδειξη υποστήριξης και εμπιστοσύνης από το οικοσύστημα».

Σχετικά με την επιτυχία του My Roomie στην ελληνική αγορά, ο Founder και CEO της πλατφόρμας υπογράμμισε πως είναι «αποτέλεσμα μιας προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής που συνδυάζει την καινοτομία της ιδέας του συγκατοικήσεως με τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, αναφορικά με τα σχέδια του για το μέλλον ο Δομίνικος Πρίτης δήλωσε ότι: «Στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των υπηρεσιών μας. Εκκινούμε συνεργασίες με στρατηγικούς εταίρους για να προσφέρουμε μια ευρύτερη γκάμα επιλογών και να ενισχύσουμε την προσφορά μας στον τομέα της ενοικίασης σπιτιών».

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Founder και CEO του My Roomie Δομίνικου Πρίτη στο Startupper MAG παρακάτω:

 

SΤΑRTUPPER MAG: Η χρονιά που κλείνει πώς ήταν για το myRoomie σε επίπεδο επιδόσεων και στόχων;

Δομίνικος Πρίτης: Η φετινή χρονιά ήταν μια περίοδος σημαντικής ανάπτυξης και επιτυχίας. Καταφέραμε να υπερβούμε τους στόχους μας, αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες και εισάγοντας νέες λύσεις στην αγορά της συγκατοίκησης.

Η αύξηση των χρηστών και η θετική ανταπόκριση της κοινότητας είναι ένδειξη της αποδοτικότητας και της αξιοπιστίας της πλατφόρμας μας, αλλά αυτό που μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους για το μέλλον είναι το «κλείσιμο» σημαντικών εμπορικών και στρατηγικών συνεργασιών.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Ποια είναι τα συναισθήματά σας για τη βράβευση στα STARTUPPER AWARDS;

Δομίνικος Πρίτης: Η βράβευση στα STARTUPPER AWARDS είναι μια τεράστια τιμή και επιβράβευση για το σκληρό μας έργο.

Αποτελεί μια αναγνώριση που μας εμπνέει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας, παρέχοντας ακόμη καλύτερες λύσεις στους χρήστες μας αλλά κυρίως είναι μια ένδειξη υποστήριξης και εμπιστοσύνης από το οικοσύστημα.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Με δεδομένο ότι η έννοια του «μοιράσματος» ενός σπιτιού με έναν ξένο δεν είναι οικεία στην Ελλάδα, πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία του MyRoomie;

Δομίνικος Πρίτης: Η επιτυχία του MyRoomie στην ελληνική αγορά είναι αποτέλεσμα μιας προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής που συνδυάζει την καινοτομία της ιδέας του συγκατοικήσεως με τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, κάτι που είναι κρίσιμο για την αποδοχή μιας τέτοιας ιδέας στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση της αγοράς έδειξε ότι υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για τέτοιου είδους λύσεις.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Ποια είναι τα κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να συνεργαστεί με την πλατφόρμα και με ποιο τρόπο «ξεσκαρτάρετε» άτομα που ενδεχομένως να είναι αφερέγγυα και να βλάψουν το εγχείρημα;

Δομίνικος Πρίτης: Η επιλογή των χρηστών στην πλατφόρμα γίνεται με βάση αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας και ασφάλειας. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επαλήθευση των προφίλ, ενώ η διαρκής αξιολόγηση και η συλλογή feedback από τους χρήστες μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και inclusive περιβάλλον για κάθε χρήστη. Εξάλλου, σύμφωνα με τις αρχικές μας έρευνες, η ασφάλεια ήταν και ο σημαντικότερος προβληματισμός των χρηστών.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ανοίξει ακόμα περισσότερο η πλατφόρμα Myroomie και να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη γκάμα για την ενοικίαση σπιτιών; Θα σκεφτόσασταν να βρείτε «συμπαίκτες», προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες σας;

Δομίνικος Πρίτης: Στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των υπηρεσιών μας. Εκκινούμε συνεργασίες με στρατηγικούς εταίρους για να προσφέρουμε μια ευρύτερη γκάμα επιλογών και να ενισχύσουμε την προσφορά μας στον τομέα της ενοικίασης σπιτιών.

Η είσοδός μας σε B2B κατηγορίες γίνεται πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε και ετοιμάζουμε κάποιες αρκετά μεγάλες συνεργασίες που πραγματικά αποτελούν τον ορισμό του PropTech. Stay tuned θα πω.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Υπάρχει ανησυχία για το αν το εγχείρημα «πέσει», σε περίπτωση που έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία και οι μισθοί επιτρέπουν στους ανθρώπους να μπορούν να «αντέξουν» ενοίκια χωρίς να χρειάζονται συγκάτοικο;

Δομίνικος Πρίτης: Είμαστε πεπεισμένοι ότι το MyRoomie θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένο ακόμη και με την ανάκαμψη της οικονομίας. Η προσφορά μας δεν στηρίζεται μόνο στην οικονομική ανάγκη, αλλά και στη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας με κοινές αξίες και στόχους αλλά και την βιωσιμότητα μέσω του διαμοιρασμού.

Επιπρόσθετα, παγκοσμίως οι λύσεις κυκλικής οικονομίας και οικονομίας διαμοιρασμού αποτελούν βασική κατεύθυνση για πολλές αγορές.

Αυτό αφορά το B2C κομμάτι ωστόσο, γιατί στο B2B θα υπάρχουν πάντα ανάγκες για τη μαζική διαχείριση στέγασης και συγκατοίκησης  για παράδειγμα υπαλλήλων από άλλες χώρες. Είτε από την Ελλάδα, είτε την Πολωνία είτε την Τσεχία.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Τέλος, μία γενική ερώτηση για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας: Πώς βλέπετε τη Startup σκηνή στην Ελλάδα; Τι πρέπει να γίνει για να εξελιχθεί περισσότερο;

Δομίνικος Πρίτης: Η ελληνική Startup σκηνή είναι γεμάτη δυναμικότητα και δημιουργικότητα. Για να ανθίσει περισσότερο, χρειάζεται συνεχής υποστήριξη από το κράτος, πρόσβαση σε πόρους και χρηματοδοτήσεις, ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και βέβαια η δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού φορολογικού και νομοθετικού πλαισίου. Α! Και φυσικά να μην χρειάζεται να είμαστε όλοι Deep Tech ώστε να πάρουμε επενδύσεις από ελληνικά VCs.

 

 

Η συνέντευξη του Founder και CEO του My Roomie Δομίνικου Πρίτη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #44

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις