Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #46: Κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 17/2 με τα Παραπολιτικά!

Στo εξώφυλλο του STARTUPPER MAG #46 ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Polygreen, της εταιρείας που αντιμετωπίζει τις πιο πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας

Το δεύτερο STARTUPPER MAG του 2024 είναι γεγονός και κυκλοφορεί σήμερα 17 Φεβρουαρίου αποκλειστικά με την εφημερίδα Παραπολιτικά! Το τεύχος #46 του περιοδικού περιέχει -εκτός από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις- οικονομικές αναλύσεις, παρουσιάσεις, εταιρικά αφιερώματα, πλούσια θεματογραφία σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων, τις Startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

Συνέντευξη: Θανάσης Πολυχρονόπουλος – Polygreen: Το όραμά μας είναι να «χάσουμε τη δουλειά μας» ως βιομηχανία!

Με αφορμή τη συμπερίληψη της Polygreen στις 50 κορυφαίες-καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, το Startupper MAG μίλησε με τον Θανάση Πολυχρονόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Polygreen, μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της βιώσιμης τεχνολογίας.

Ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος έχει υπόβαθρο στην περιβαλλοντική μηχανική και εργάζεται σε σύνθετα έργα διαχείρισης αποβλήτων και περιβαλλοντικά έργα για πάνω από 20 χρόνια. Έχει κατευθύνει την Polygreen προς την ανάπτυξη λύσεων αιχμής που αντιμετωπίζουν τις πιο πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας εντός και εκτός Ελλάδας.
Όπως μας ανέφερε, το όραμα της Polygreen είναι να «χάσουμε τη δουλειά μας» έτσι όπως υφίσταται σήμερα ως κλάδος και να πρωτοστατήσουμε στον καινούργιο τομέα που δημιουργείται και είναι over and above της κυκλικής οικονομίας και έχει να κάνει με τη μεγιστοποίηση της ευτυχίας του ανθρώπου.

Παρουσίαση: 50 top innovative companies: Οι εταιρείες που κάνουν το scale up και αλλάζουν την Ελλάδα

Στην καρδιά της Μεσογείου, η Ελλάδα στέκεται όχι όνο ως φάρος ιστορίας και πολιτισμού, αλλά και ως ένας ανερχόμενος περιφερειακός κόμβος εμπορίου, θαλάσσιων μεταφορών, δικτύων δεδομένων και ενέργειες αλλά και πλέον και καινοτομίας.

Πέρα από τη τουριστική βιομηχανία και την εστίαση, η Ελλάδα βιώνει μια αναγέννηση στις επενδύσεις ελληνικών και ξένων εταιρειών, αλλά και στην εξωστρέφεια, την καινοτομία επιχειρηματικών μοντέλων και τις πρακτικές βιωσιμότητας.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του μετασχηματισμού βρίσκονται οι 50κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες, προωθώντας την πρόοδο και διαμορφώνοντας το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και όπως τις επέλεξε η συντακτική ομάδα του STARTUPPER MAG.

Παρουσίαση: HRTech: Η καινοτομία και η ΑΙ κρίσιμες πτυχές στο HR για το 2024

Το τοπίο της τεχνολογίας HR υφίσταται μια ταχεία και μετασχηματιστική εξέλιξη, φέρνοντας επανάσταση στη διαχείριση του εργατικού δυναμικού και επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του HR εντός των οργανισμών. Από τον εξορθολογισμό των διαδικασιών πρόσληψης έως την ενίσχυση της δέσμευσης των εργαζομένων με την εταιρεία, οι τεχνολογίες HR έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών με γνώμονα την επιτυχία. Το δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της τεχνολογίας HR χαρακτηρίζεται από τις τελευταίες τάσεις, καινοτομίες και στρατηγικές που είναι έτοιμες να διαμορφώσουν το μέλλον της εργασίας το 2024 και μετά.

Συνέντευξη: Ιωάννης Χονδρέλης (ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ): Η καινοτομία στο χώρο της υγείας είναι ο μόνος τρόπος για την εύρεση ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και οι πολλαπλές κρίσεις δημιουργούν πρωτοφανείς προκλήσεις και για την υγεία του πληθυσμού, ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Το διαπιστώσαμε, άλλωστε, όλοι μας με εμφατικό τρόπο την περίοδο της πανδημίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ φροντίζει να επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών φαρμάκων, διαθέτοντας ένα από τα πολυπληθέστερα και πιο παραγωγικά τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη συμπερίληψη της εταιρείας στη λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες της Ελλάδας, ο διευθυντής του ιατρικού τμήματος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, δρ Ιωάννης Χονδρέλης μιλά αποκλειστικά στο Startupper MAG για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας στον τομέα της κλινικής έρευνας, καθώς για τις συνεργασίες με ελληνικές υγειονομικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων.

Παρουσίαση:

Διεθνοποιείται
Εκσυγχρονίζεται
Ηγείται

Ισχυρός παίκτης και εκτός ελληνικών συνόρων, η ΔΕΗ εγκαταλείπει τον λιγνίτη και δείχνει τον δρόμο για την «πράσινη» ανάπτυξη με ισχυρές επιδόσεις στους περιβαλλοντικούς δείκτες

Τον δρόμο για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης δείχνει η ΔΕΗ, παρουσιάζοντας ισχυρές επιδόσεις στους περιβαλλοντικούς δείκτες. Όπως αναφέρεται στην έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ για το 2022, η οποία διεξάγεται πάντα με τα διεθνή πρότυπα του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI Standards), ο Όμιλος πέτυχε αύξηση 16% στους διασφαλισμένους δείκτες GRI. Την ίδια ώρα, κατάφερε να επταπλασιάσει τους διασφαλισμένους δείκτες ESG του Χ.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις