Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sora: Το νεότερο μοντέλο της OpenAI μπορεί να δημιουργήσει βίντεο 

Η OpenAI παρουσίασε το Sora, ένα παραγωγικό μοντέλο AI που δημιουργεί βίντεο από κείμενο.

Η OpenAI, ακολουθώντας τα βήματα νεοσύστατων επιχειρήσεων όπως η Runway και τεχνολογικών κολοσσών όπως η Google και η Meta, μπαίνει στον τομέα της δημιουργίας βίντεο.

Η OpenAI παρουσίασε το Sora, ένα παραγωγικό μοντέλο AI που δημιουργεί βίντεο από κείμενο. Δεδομένης μιας σύντομης – ή λεπτομερούς – περιγραφής ή μιας ακίνητης εικόνας, το Sora μπορεί να δημιουργήσει σκηνές που μοιάζουν με ταινία 1080p με πολλούς χαρακτήρες, διαφορετικούς τύπους κίνησης, ισχυρίζεται η OpenAI.

Το Sora μπορεί επίσης να “επεκτείνει” τα υπάρχοντα βίντεο κλιπ, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να συμπληρώσει τις λεπτομέρειες που λείπουν.

«Το Sora έχει βαθιά κατανόηση της γλώσσας, επιτρέποντάς του να ερμηνεύει με ακρίβεια τις προτροπές και να δημιουργεί συναρπαστικούς χαρακτήρες που εκφράζουν ζωντανά συναισθήματα», γράφει η OpenAI σε μια ανάρτηση. «Το μοντέλο καταλαβαίνει όχι μόνο τι ζήτησε ο χρήστης, αλλά και πώς υπάρχουν αυτά τα πράγματα στον φυσικό κόσμο».

Το Sora μπορεί να δημιουργήσει βίντεο σε μια σειρά στυλ (π.χ. φωτορεαλιστικά, κινούμενα, ασπρόμαυρα) διάρκειας έως και ενός λεπτού, πολύ μεγαλύτερο από τα περισσότερα μοντέλα μετατροπής κειμένου σε βίντεο.

Η OpenAI συνεργάζεται με ειδικούς για να διερευνήσει το μοντέλο για exploits και να δημιουργήσει εργαλεία για να ανιχνεύσει εάν ένα βίντεο δημιουργήθηκε από το Sora.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις