Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ReOrbit: Ηγείται του Space Internet of Things

Οι δορυφόροι που είναι ενσωματωμένοι με αισθητήρες IoT μπορούν να επεξεργάζονται και να αναλύουν δεδομένα, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτερη μεταφορά δεδομένων πίσω στη γη για κρίσιμες υπηρεσίες, όπως στρατιωτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Όταν σκεφτόμαστε τη διαστημική τεχνολογία, πιθανότατα φέρνουμε στο μυαλό μας πυραύλους και δορυφόρους κατασκευασμένους με την τελευταία τεχνολογική καινοτομία.

Ο Sethu Saveda Suvanam, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της ReOrbit, βρήκε κάτι διαφορετικό όταν ήθελε να προχωρήσει την καριέρα του ερευνώντας νέα ηλιακά υλικά, στην εξερεύνηση του διαστήματος, για τον εμπορικό κόσμο.

Συνειδητοποίησε ότι ενώ η ακαδημαϊκή κοινότητα δημιούργησε την απαραίτητη έρευνα και ανάπτυξη, δεν την προετοίμασε για τις πωλήσεις και την οικοδόμηση σχέσεων στο spacetech.

Η εταιρεία επιτρέπει τη ροή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο διάστημα και παρέχει στους χειριστές Earth Observation και SatCom λογισμικό πτήσης, δορυφορικές πλατφόρμες και πλήρη συστήματα.

Με την εξαιρετικά ευέλικτη αρχιτεκτονική του που δίνει προτεραιότητα στο λογισμικό, η ReOrbit μπορεί να προσαρμόσει τους δορυφόρους της σε διαφορετικές αποστολές και να υποστηρίξει οποιοδήποτε ωφέλιμο φορτίο με ισχυρές δυνατότητες πτήσης, διατηρώντας παράλληλα το κόστος και το χρόνο σε τροχιά χαμηλά.

Επί του παρόντος, πάνω από 8.000 ενεργοί δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ωστόσο, οι περισσότεροι επικοινωνούν χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένους συνδέσμους από σημείο σε σημείο από το διάστημα στο έδαφος.

Αυτό προσφέρει ένα σημαντικό μειονέκτημα όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ και την αποδοτικότητα.

Η ReOrbit βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής δορυφόρων που μπορούν να συνδεθούν στο διάστημα και να μοιραστούν πόρους στο διάστημα. Αυτή η διαλειτουργικότητα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και αποδοτική χρήση των πόρων.

Είναι μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης που ονομάζεται Space Internet of Things (Space-IoT), όπου οι δικτυωμένοι δορυφόροι ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της αναπτύξης IoT στη Γη, όπως η παγκόσμια κάλυψη και η επεκτασιμότητα.

Οι δορυφόροι που είναι ενσωματωμένοι με αισθητήρες IoT μπορούν να επεξεργάζονται και να αναλύουν δεδομένα, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτερη μεταφορά δεδομένων πίσω στη γη για κρίσιμες υπηρεσίες, όπως στρατιωτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η ReOrbit είναι κερδοφόρα από την ίδρυσή της το 2019. Συνεργάζεται με τις πιο εξέχουσες ομάδες στον τομέα της ασφάλειας, του satcom και της παρατήρησης της Γης. Οι επιχειρήσεις της Φινλανδίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζουν την τεχνολογία της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις