Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SumUp αντλεί 1,5 δισ. ευρώ σε έναν γύρο υπερκάλυψης υπό την ηγεσία της Goldman Sachs

Η SumUp παρέχει προσιτά και εύχρηστα προϊόντα πληρωμών και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως.

 

Η παγκόσμια fintech SumUp αντλεί 1,5 δισ. ευρώ από ιδιώτες δανειστές σε έναν γύρο υπερκάλυψης υπό την ηγεσία της Goldman Sachs.

Ιδρύθηκε το 2012 και παρέχει πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε εκατομμύρια επιχειρήσεις που θεωρούνται πολύ μικρές για τους περισσότερους παρόχους. Είναι έως και δέκα φορές μικρότερες από τις μικρές επιχειρήσεις που θα στόχευαν οι τράπεζες και οι παραδοσιακοί πάροχοι.

Η SumUp υποστηρίζει πάνω από 4 εκατομμύρια εμπόρους σε 36 αγορές σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία, με εργαλεία και υπηρεσίες που χρειάζονται οι έμποροι για να ξεκινήσουν, να διευθύνουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ειδικά σχεδιασμένα για μικρά, πολύ μικρά και νανοτμήματα.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει θετικό EBITDA από τον Δεκέμβριο του 2022 και πάνω από μια δεκαετία σταθερής ανάπτυξης.

Στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης, οι νέοι επενδυτές AllianceBernstein, Apollo Global Management, Arini, Deutsche Bank AG, Fortress Investment Group, SilverRock Financial Services και Vista Credit Partners προστίθενται στους υφιστάμενους επενδυτές, όπως τα κεφάλαια που διαχειρίζονται οι BlackRock, Crestline Investors, Liquidity Capital, Oaktree Capital Management, Sentinel Dome και Temasek

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση και αξιοποίηση των ευκαιριών παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις