Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Seraphim Space εγκαινιάζει δεύτερο fund για SpaceTech εταιρείες, με εννέα επενδύσεις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 

Εννέα επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το ταμείο, ενώ αναμένονται περίπου 20 ακόμη.

Το VC Seraphim Space, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έκλεισε το νέο ταμείο Seraphim Space Ventures II LP (SVII).
Πρόκειται για τον πιο παραγωγικό επενδυτή διαστημικής τεχνολογίας παγκοσμίως, με επενδύσεις σε περισσότερες από 120 εταιρείες SpaceTech σε 27 χώρες που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Το SSV II θα υποστηρίξει 30 εταιρείες και θα δώσει προτεραιότητα στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε δορυφορικά δεδομένα για την απελευθέρωση πληροφοριών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον κόσμο για την καταπολέμηση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια ασφάλεια.
Επίσης, στη συγχώνευση επίγειων και διαστημικών δικτύων επικοινωνιών ώστε να καταστεί δυνατή η πανταχού παρούσα συνδεσιμότητα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις μηχανές, αλλά και στην
αξιοποίηση του μοναδικού περιβάλλοντος μικροβαρύτητας του διαστήματος για την προώθηση του επόμενου κύματος επιστημονικής ανακάλυψης σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία και η επιστήμη των υλικών.
Τέλος, στη δημιουργία διαστημικών δικτύων για υπολογιστική, διαδίκτυο/επικοινωνίες και αναμετάδοση δεδομένων για την τροφοδότηση της αναπτυσσόμενης οικονομίας.
Έχοντας ξεκινήσει το πρώτο επιχειρηματικό ταμείο στον κόσμο που επικεντρώνεται στη SpaceTech το 2016, η Seraphim Space λειτουργεί τώρα επίσης έναν κορυφαίο επιταχυντή spacetech, τον Seraphim Space Accelerator, καθώς και το πρώτο εισηγμένο ταμείο ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας στον κόσμο, Seraphim Space Investment Trust PLC.
Αξιοσημείωτες προηγούμενες επενδύσεις από το VC περιλαμβάνουν ICEYE, HawkEye 360, LeoLabs, D-Orbit, Spire Global, Voyager, AST SpaceMobile και Tomorrow.io.
Οι νέοι υποστηρικτές αυτού του ταμείου περιλαμβάνουν τους Eutelsat, NEC και SKY Perfect JSAT.
Το fund έχει ήδη πραγματοποιήσει εννέα επενδύσεις ευθυγραμμισμένες με ορισμένα από αυτά τα βασικά θέματα μέσω ενός χαρτοφυλακίου.
Hubble – Δορυφορικός αστερισμός Internet of Things για απευθείας σύνδεση σε δισεκατομμύρια συσκευές με δυνατότητα Bluetooth
Delos – Πάροχος ασφάλισης κατοικίας δασικών πυρκαγιών με διαστημικά δεδομένα
ATMOS – Υπηρεσία επιστροφής διαστημικού φορτίου για βιοεπιστήμες
Auriga – Νέο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις