Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η startup Lithium Lasers εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για προηγμένη τεχνολογία λέιζερ

Η Lithium Lasers αναπτύσσει τεχνολογία λέιζερ εξαιρετικά σύντομων παλμών που είναι προσαρμοσμένη για εφαρμογές υψηλής ακρίβειας.

 

Η ιταλική startup Lithium Lasers ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει ένα λέιζερ υπερβραχέων παλμών (USPL) που ονομάζεται FemtoFlash για εφαρμογές επεξεργασίας υλικών, βιοφωτονικής και μη γραμμικής οπτικής σε διάφορους κλάδους (π.χ. αεροδιαστημική, υγειονομική περίθαλψη, αυτοκινητοβιομηχανία, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης),

Το Femtoflash είναι εύκολο στην εγκατάσταση, μειώνει το κόστος εγκατάστασης και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν απαιτείται ακρίβεια διαστάσεων. Στην αεροδιαστημική βιομηχανία, τα λέιζερ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την κατασκευή μικροεξαρτημάτων και χρησιμοποιούνται ειδικά για τη σήμανση εξαρτημάτων πολυμερούς ενισχυμένου με ίνες άνθρακα (CFRP), ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου σύνθετου υλικού σε αεροδιαστημικές εφαρμογές.

Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το Primo Space Fund σε ένα γύρο 2 εκατομμυρίων ευρώ με τη συνεπένδυση της 360 Capital, η Lithium Lasers θα επιταχύνει τη διαδικασία εκβιομηχάνισης και εμπορευματοποίησης και θα αρχίσει να εργάζεται σε μια νέα σειρά UV Lasers που θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις