Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WORKADU: Πώς να μεταβείτε στην ηλεκτρονική τιμολόγηση από το 2021 χωρίς να χάνετε χρόνο!

Από τη δημιουργία Ηλεκτρονικών Βιβλίων και την αυτόματη σύνδεση με το myDATA της ΑΑΔΕ μέχρι και την ηλεκτρονική τιμολόγηση πελατών, το WORKADU συνδέει κάθε επιχείρηση χωρίς εγκαταστάσεις, εύκολα και γρήγορα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Έπειτα από χρόνια αναβολών και παρατάσεων, ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myDATA», με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα λεγόμενα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί ένα ακόμα… άγχος για επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και λογιστές.

Μπορεί τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και το «myDATA» να αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και συνεπώς του –αναχρονιστικού και ξεπερασμένου– τρόπου λειτουργίας της πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, όμως στην πράξη αποδείχθηκε ότι η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεί έναν «γρίφο» για τους περισσότερους υπόχρεους λόγω της «ψηφιακής υστέρησης» των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Το WORKADU, για ακόμα μία φορά έρχεται να μας διευκολύνει προσφέροντας απλές και φιλικές λύσεις για τον χρήστη που χρειάζεται τη σύνδεση με το «myDATA», αλλά δεν έχει τεχνικές γνώσεις και δεν επιθυμεί να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει η επιχείρησή του. Οι τεχνολογικές λύσεις του WORKADU μας απαλλάσσουν από το άγχος της υποβολής των ηλεκτρονικών τιμολογίων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και μειώνουν το κόστος λειτουργίας, όπως και τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου.

Το WORKADU σας βοηθά να αναβαθμίσετε την τήρηση των βιβλίων σας χάρη στην έξυπνη υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Έτσι, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, την καθοδήγηση από λογιστή ή τη χρήση… εγχειριδίων, μπορείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εκδώσετε ψηφιακά τιμολόγια για τους πελάτες σας, να τα στείλετε με email, να «κατεβάσετε» ηλεκτρονικά τιμολόγια για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να οργανώσετε ψηφιακά την επιχείρησή σας με τον πιο σύγχρονο και εύκολο τρόπο.

Χάρη στις πρωτοποριακές λύσεις του WORKADU μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα έξοδά σας, να έχετε πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας σας – παραμένοντας πάντα συνδεδεμένοι με το «myDATA» της ΑΑΔΕ. Η απόκτηση των υπηρεσιών ξεκινά με τη εγγραφή στο δωρεάν πλάνο (για πάντα και χωρίς δεσμεύσεις) και αν στη συνέχεια θέλετε παραπάνω δυνατότητες, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τέσσερις διαφορετικές συνδρομές, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι είναι το MyDATA

Το MyDATA – Ηλεκτρονικά Βιβλία είναι μία υπηρεσία της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε το Συνοπτικό Ηλεκτρονικό Βιβλίο της επιχείρησής σας, να επιλέξετε την Αναζήτηση Παραστατικών και να προβάλετε τα στοιχεία των τιμολογίων που έχουν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ και αφορούν στην επιχείρησή σας.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω του «myDATA» της ΑΑΔΕ είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό) και θέλουν να εκδίδουν νόμιμα παραστατικά.

Από την 1η Ιανουαρίου όλες οι συναλλαγές των επιχειρήσεων θα πρέπει να εισάγονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να είναι νόμιμες και να μην υπάρχει ο κίνδυνος αυστηρών προστίμων από την ΑΑΔΕ.

Η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να υποστηρίζει την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, να τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως για παράδειγμα η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ) και να οδηγήσει σύντομα σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ ενισχύουν επίσης τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, αλλά το σημαντικότερο, διευκολύνουν την επιστροφή των φόρων στις συνεπείς επιχειρήσεις.

Πώς γίνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Αν και η ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω του «myDATA» της ΑΑΔΕ είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεν είναι και τόσο απλή σαν διαδικασία, καθώς έως σήμερα οι περισσότερες –μικρομεσαίες κατά κανόνα– ελληνικές επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούσαν προγράμματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Με το WORKADU το… άλμα από την εκτύπωση στην ψηφιακή μορφή (και μάλιστα με Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και σύνδεση με το «myDATA») είναι εύκολη υπόθεση, ακόμα και για όσους δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τη χρήση υπολογιστών και προγραμμάτων.

Γρήγορα και κυρίως εύκολα μπορείτε να εκδώσετε τιμολόγια, να επιλέξετε τους πελάτες σας, τους συνεργάτες σας και τα στοιχεία πληρωμής σας από ένα αναπτυσσόμενο μενού, να προσθέστε υπηρεσίες –ακόμα και όρους & προϋποθέσεις(!)– και να τα στείλετε σε μορφή Excel ή PDF, με email ή, αν είστε λάτρης της παράδοσης, να τα εκτυπώσετε για το αρχείο σας.

Για τη διευκόλυνσή σας το λογότυπό σας και τα στοιχεία της επιχείρησής σας προστίθενται αυτόματα σε κάθε τιμολόγιο, ανεξάρτητα από το αν προορίζονται για τους πελάτες σας ή για το «myDATA» της ΑΑΔΕ.

Μέσα από το WORKADU μπορείτε να δείτε τα τιμολόγια που έχετε εκδώσει και έχετε υποβάλει στο myDATA, αλλά και τα τιμολόγια των προμηθευτών σας, διευκολύνοντας έτσι τη διασταύρωση των εσόδων και των εξόδων σας. Ακόμα με το έξυπνο εργαλείο αναζήτησης, μπορείτε να βρείτε κάθε τιμολόγιο ανά πάσα στιγμή ή να πραγματοποιήσετε εξειδικευμένες αναζητήσεις… από προηγούμενες χρήσεις. Ακόμα, το WORKADU σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους εγγράφων, όπως τιμολόγια, προσφορές, συμφωνίες και αποδείξεις εξόφλησης και κάθε είδους παραστατικό, το καθένα με το λογότυπο και στα στοιχεία σας. Απλά, εύκολα, γρήγορα και κυρίως ψηφιακά.

Αν μάλιστα είστε αποφασισμένος να μετατρέψετε την επιχείρησή σας σε «ψηφιακή» και να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό σας, με το WORKADU η διαχείριση και η αρχειοθέτηση των τιμολογίων σας γίνεται με… λίγα κλικ, δημιουργώντας κατηγορίες, ενότητες και ετικέτες στα τιμολόγιά σας. Επιπλέον, το WORKADU δημιουργεί αναφορές (reports) και στατιστικές αναλύσεις, με συγκριτικά ημερήσια, μηνιαία και ετήσια στοιχεία αναφορών των εσόδων και των εξόδων σας πάντα στη διάθεσή σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Workadu.com παρέχει ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για μικρό όγκο παραστατικών το μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις