Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Found.ation Business Academy: Πως το σημερινό προσωπικό θα γίνει το προσωπικό του μέλλοντος

Η σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων εντός μιας επιχείρησης και πώς το upskilling μετατρέπεται.

Φανταστείτε ένα μέλλον που θα είναι απαραίτητο για την εταιρεία σας να εντάξει στο δυναμικό της χειριστές drones, στελέχη οικονομικών με εξειδίκευση στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ή επαγγελματίες marketing που θα οργανώνουν καμπάνιες μέσα σε περιβάλλοντα εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας. Ίσως είναι δύσκολο να σκεφτείτε τόσο μπροστά, όμως η πρόοδος της τεχνολογίας και ο εκθετικός ρυθμός αύξησης του πλούτου δεδομένων δεν αφήνουν περιθώρια κωλυσιεργίας.  

Αν οι εταιρείες θέλουν να αναπτυχθούν ή τουλάχιστον να επιβιώσουν σε ένα μοντέρνο επιχειρηματικό περιβάλλον, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα την πρόσληψη νέου προσωπικού. Η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού εξακολουθεί να είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να παραμείνει μία εταιρεία σε επαφή με τις καταιγιστικές εξελίξεις.  

Ζούμε στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και καθημερινά προκύπτουν νέες ανάγκες για επαγγέλματα ή δεξιότητες που μόλις πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχαν ούτε ως ιδέα. Η διά βίου μάθηση είναι πλέον αναγκαιότητα για όλους, όπως συμφωνεί το 64% των επαγγελματιών στο κομμάτι του Learning & Development παγκοσμίως (Workplace Learning Report 2021, LinkedIn Learning). 

Οι πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης θα γνωρίσουν τεράστια άνθηση μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο η κατάρτιση. Μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον της εργασίας σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα big data θα γίνουν καθημερινότητα έχει η ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.  

Μέσω upskilling και reskilling μπορεί το ανθρώπινο δυναμικό που ήδη διαθέτετε να αποτελέσει το ανθρώπινο δυναμικό που θα χρειάζεστε και στο μέλλον. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε το Found.ation Business Academy (thefoundation.gr/fba), ένα ευέλικτο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού, της καινοτομίας και των αναδυόμενων τεχνολογιών, με τρόπο που προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και με άξονα τις δεξιότητες που τους είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουν.  

Τα μαθήματα που προσφέρονται μέσα από το Found.ation Business Academy προετοιμάζουν τους υπαλλήλους μιας εταιρείας για όλες τις νέες τάσεις και παράλληλα βοηθούν την ίδια την επιχείρηση να βελτιώσει τη βιωσιμότητά της, να διατηρήσει το δυναμικό της στις τάξεις της και να μπει σε θέση οδηγού στον τομέα δραστηριότητάς της. Αυτή είναι η νέα τάση στην επαγγελματική κατάρτιση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις