Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CaptainBook: Pre-seed χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για την ελληνική TravelTech Startup

Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Νάξο εξασφάλισε χρηματοδότηση από τη Seedblink

Το ποσό των 250.000 ευρώ κατάφερε να «σηκώσει» η CaptainBook, η νεοσύστατη εταιρεία “back office” κάθε μικρού ή μεσαίου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, σε ένα pre-seed γύρο χρηματοδότησης από το επενδυτικό δίκτυο Seedblink.

Σύμφωνα με το Εlevate Greece πρόκειται για την πρώτη Startup από την περιοχή των Κυκλάδων που λαμβάνει αυτό το κεφαλαίο, από τον πρώτο γύρο.

Τι προσφέρει η CaptainBook

Η Startup ιδρύθηκε το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 280 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 520 εμπειρίες σε 5 χώρες.

Η εταιρεία, η οποία έχει ως έδρα τη Νάξο, βοηθά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, στόχος της είναι να προσφέρει την καλύτερη online μηχανή κρατήσεων που θα συνδέσει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με ένα δίκτυο τοπικών και έμπιστων μεταπωλητών, όπως ξενοδοχεία, ιδιοκτήτες Αirbnb καταλυμάτων και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Έτσι, για πρώτη φορά, τα ξενοδοχεία έχουν στη διάθεσή τους μια πλατφόρμα όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις εμπειριών με διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, περιορίζοντας τον χρόνο που κατανάλωναν σε emails και τηλεφωνήματα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων μπορούν να χρησιμοποιούν κωδικούς QR για να βοηθούν τους επισκέπτες τους να επιλέξουν τις ιδανικές για αυτούς δραστηριότητες, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη αξία στην ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι επαγγελματίες που προσφέρουν εμπειρίες και δραστηριότητες μπορούν να εγκαταστήσουν ένα widget στη δική τους ιστοσελίδα, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο σημείο αυτό έρχεται η CaptainBook.io και γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ offline και online κρατήσεων, χρησιμοποιώντας φυλλάδια που δημιουργούνται αυτόματα με κωδικούς QR, ενώ παράλληλα προσφέρει σύνδεση με τα μεγαλύτερα οnline ταξιδιωτικά γραφεία στον κόσμο, όπως τα Viator, GetYourGuide, Project Expedition και πολλά άλλα.

Η μηχανή κρατήσεων διαθέτει αυτόματα τις πληροφορίες σε όλους τους μεταπωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, αυξάνοντας σημαντικά τη ροή των κρατήσεών τους και κατ’ επέκτασιν τα έσοδά τους. Μέσω αυτής ο εκάστοτε μεταπωλητής μπορεί να διαχειρίζεται τη διαθεσιμότητα, να λαμβάνει εκπτωτικά κουπόνια, να επιλέγει τον τρόπο πληρωμής, για παράδειγμα εάν αυτή θα πραγματοποιηθεί απευθείας κατά την κράτηση ή εάν ο πελάτης θα πληρώσει με δική του κάρτα.

Το CaptainBook Operator API είναι διαθέσιμο σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να πωλήσουν δραστηριότητες και μπορούν να ενημερώνουν τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο ώστε να διενεργείται άμεση κράτηση όπως, για παράδειγμα, αεροπορικές εταιρείες, Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμού κ.λπ.

Τα κεφάλαια από τη νέα χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην επέκταση των υπηρεσιών της CaptainBook στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Πολωνία και τη Ρουμανία. Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης την ανάπτυξή της σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Συγχρόνως, θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων/προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων, καθώς και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις