Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Above Olympus: Η εταιρεία που έβαλε την Ελλάδα στον μαγικό κόσμο των NFTs

Η Above Olympus είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον τομέα της ψηφιακής τέχνης που καινοτομεί και διαπρέπει τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό

Τα NFTs (Νon Fungible Tokens) είναι αυτή τη στιγμή το hot trend κόσμο των cryptos, ωστόσο οι ελληνικές εταιρείες θα λέγαμε ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συμβαδίσουν με την τάση αυτή. Εκτός βέβαια από μία φωτεινή εξαίρεση…την Above Olympus, την πρώτη εταιρεία που έβαλε την Ελλάδα στον κόσμο των NFTs. Μόλις πριν έναν χρόνο, μία παρέα φοιτητών λάνσαρε τα πρώτα ελληνικά NFTs, καταφέρνοντας έκτοτε να διαπρέψει τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Οι πρωτοποριακές ψηφιακές συλλογές της εταιρείας έχουν εντυπωσιάσει το κοινό, ενώ κάτοχοι των Above Olympus NFTs είναι γνωστά ονόματα από το ελληνικό στερέωμα όπως η Ελένη Φουρέιρα και ο Snik. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έργα τέχνης από όλες τις συλλογές της Above Olympus είναι 1/1, χειροποίητα με limited supply.

Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τα NFTs, τα οποία στα ελληνικά μεταφράζονται ως «μη ανταλλάξιμη μάρκα», αντιστοιχούν σε υποκατάστατα νομίσματος, όπως το Bitcoin. Σε αντίθεση όμως με τα κλασσικά κρυπτονόμισμα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περίπου σαν το κανονικό χρήμα, κάθε NFT είναι μοναδικό.

Η πρώτη ελληνική συλλογή NFT

Το Above Olympus αποτελεί δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι αποφάσισαν να φέρουν τη μόδα των NFT στην Ελλάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία της πρώτης ελληνικής ψηφιακής κοινότητας, δίνοντας χώρο σε ταλαντούχους Ελληνες creators και developers να δημιουργήσουν και να προβάλουν τη δουλειά τους. Η ιδρυτική ομάδα του Above Olympus αποτελείται από τους Γιώργο Μίχα, Κώστα Λαζάρου, Γιάννη Κόσμο, Νικόλα Μαρτιμιανάκη και Γιώργο Γκίλλα.

Τον Μάρτιο του 2022 η Above Olympus έβγαλε την πρώτη ελληνική συλλογή NFT, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα τον Δία. Η συλλογή αποτελείτο από 1000 μοναδικά χειροποίητα NFTs που απεικόνιζαν με μοντέρνο και ευφάνταστο τρόπο τον αρχαίο Έλληνα θεό. Υπήρχε όμως και μία έκπληξη. Η συλλογή NFT δεν αυτή είχε μόνο συλλεκτική και εικαστική αξία. Αντιθέτως, τα συγκεκριμένα έργα τέχνης λειτουργούσαν ταυτόχρονα ως «διαβατήριο» για μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα, τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και εντός του metaverse. Ειδικότερα, το κάθε ξεχωριστό NFT λειτουργούσε σαν «εισιτήριο» για ιδιωτικά events σε clubs της Αθήνας και της Μυκόνου, τα οποία διοργάνωνε η ομάδα της Above Olympus.

Η πρώτη συλλογή της Above Olympus έκανε πάταγο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μέχρι και επωνύμων. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να χτίσει συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες οπως ο Snik, αναγνωρισμένους αθλητές όπως ο παραολυμπιονίκης Μάριος Χατζηκυριάκος αλλά και με προσωπικότητες από τον χώρο της τεχνολογίας και των crypto, όπως ο CardanoChef.

Το πρώτο πριβέ NFT πάρτι

Το πρώτο πριβέ NFT πάρτι που διοργάνωσε η Above Olympus γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ είχε και κάτι από…Matrix. Για να περάσουν την πόρτα του «Privilege» στο Γκάζι οι παρευρισκόμενοι έπρεπε οπωσδήποτε να έχουν αγοράσει τα NFTs. Εκείνο το βράδυ οι 270 holders ταυτοποίησαν το NFT τους μέσω google doc και στη συνέχεια έλαβαν κάρτες για να απολάυσουν τα ποτά τους δωρεάν.

Η ανοδική πορεία

Η δυναμική πορεία της εταιρείας συνεχίστηκε καθώς η αμέσως επόμενη συλλογή της ονόματι «Αres & Aphrodite» έγινε Sold out σε λιγότερο από 36 ώρες, ενώ μάλιστα κατάφερε να φτάσει μέχρι και την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των CNFTs. Η συλλογή αποτελείτο από 1000 έργα τέχνης, 500 Ares NFTs και 500 Aphrodite NFTs, εμπνευσμένα για μία ακόμη φορά από την ελληνική μυθολογία. Όλη η συλλογή ήταν φτιαγμένη στο χέρι από τον καλλιτέχνη απόφοιτο του Πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας, Martus.

Φυσικά, η εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί καθώς τον Νοέμβριο του 2022 ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του Above Olympus metaverse.

Η πρώτη συλλογή με ρούχα

Στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους η εταιρεία έβγαλε την πρώτη της συλλογή με ρούχα, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τη μόδα με την τέχνη. Η συλλογή Above Olympus Zeus black, η οποία φτιάχτηκε στην Ελλάδα, αποτελείτο από luxury streetwear κομμάτια με προσοχή στη λεπτομέρεια, τα οποία δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν από δημοφιλή brands του εξωτερικού. Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή η συλλογή έγινε γρήγορα sold out.

Η πρώτη έκθεση digital art και NFT στην Ελλάδα

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας με τη χαρακτηριστική ονομασία «Above Olympus to the Dogstar», η οποία πραγματοποιήθηκε στην The Blender Gallery στη Γλυφάδα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2022, κατάφερε να μαγέψει το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, 20 ειδικές οθόνες για NFTs στήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί και προέβαλαν τις limited edition συλλογές ψηφιακών έργων (NFTs) των Above Olympus και του Jonathan St Void, ενώ ο 3D printing artist Nikklas παρουσίασε ένα installation που ακροβατεί ανάμεσα στον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο.

Η τρομερή δουλειά της Above Olympus έχει καταφέρει να προσελκύσει μέχρι στιγμής πολλούς Έλληνες στα NFTs. Όπως γνωρίζουμε πολλοί επώνυμοι Έλληνες έχουν πλέον στην κατοχή τους Above Olympus NFTs. Ανάμεσά τους κορυφαίοι Έλληνες αθλητές όπως ο παρολυμπιονίκης Κανέλλης Χατζηκυριάκος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kick Boxing Άγγελος Μαρτίνος, δημόσια πρόσωπα όπως ο Chef και επιχειρηματίας Γιώργος Παπακώστας, η influencer Taylorforelizabeth, αλλά και καλλιτέχνες όπως ο γνωστός DJ Βασίλης Τσιληχρήστος και η superstar Ελένη Φουρέιρα. Μέχρι και ο πρώην υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος είναι κάτοχος των Above Olympus NFTs.

Η εταιρεία φυσικά ποτέ δεν επαναπαύεται, καθώς αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ακόμα πιο πρωτοποριακά projects που αναμένεται να μας καταπλήξουν στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις