Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε ελεύθερη πτώση οι επενδύσεις σε Ισραηλινές Startups – Αρνητικό ρεκόρ τον Ιανουάριο

Οι νεοφυείς εταιρείες του Ισραήλ «σήκωσαν» τον περασμένο μήνα 340 εκατ. δολάρια, σε αντίθεση με τα 2.1 δισ. δολάρια που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν τον Ιανουάριο του 2022

Μεγάλη πτώση παρατηρήθηκε στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισαν οι Ισραηλινές Startups τον Ιανουάριο του 2023 σύμφωνα με το Globes. Πιο συγκεκριμένα, οι νεοφυείς εταιρείες του Ισραήλ κατάφεραν να «σηκώσουν» τον περασμένο μήνα 340 εκατ. δολάρια, ένα από τα χαμηλότερα ποσά που έχει συγκεντρώσει ποτέ το ισραηλινό οικοσύστημα. Αν αναλογιστούμε ότι τον Ιανουάριο του 2022 οι Startups της χώρας είχαν καταφέρει να «σηκώσουν» 2.1 δισ. δολάρια καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της πτώσης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό το ποσό να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς πολλές Startups επιλέγουν πλέον να μην δημοσιεύουν τις επενδύσεις που εξασφαλίζουν.

Οι επενδύσεις σε ισραηλινές tech εταιρείες έφτασαν τα 15 δισ. δολάρια το 2022, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 43% σε σχέση με το ποσό ρεκόρ των 27 δισ. δολαρίων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 2021.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι Ισραηλινές Startups «σήκωσαν» 10,9 δισ. δολάρια και έπειτα σήκωσαν «μόνο» 4,1 δισ. δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Startups που πραγματοποίησαν τους πιο επιτυχημένους γύρους χρηματοδοτήσεων ήταν οι εξής:

  • SoniVie – 60 εκατ. δολάρια
  • Opsys – 51,5 εκατ. δολάρια
  • Sentra – 30 εκατ. δολάρια
  • aiOla – 25 εκατ. δολάρια

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις