Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SeedBlink: Λανσάρει μια δευτερογενή αγορά για ιδιωτικές επενδύσεις σε ευρωπαϊκές Startups

Η επενδυτική πλατφόρμα εξαλείφει περαιτέρω τα εμπόδια για επενδύσεις μεμονωμένων επενδυτών σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια

H SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα που υποστηρίζει ευρωπαϊκές Startups, προσφέρει πρώιμη ρευστότητα σε μεμονωμένους επενδυτές για επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες, μια από τις λιγότερο ρευστοποιήσιμες κατηγορίες assets, επανακαθορίζοντας τους κανόνες που διέπουν τον κλάδο εδώ και δεκαετίες. Η δευτερογενής αγορά, η οποία επικεντρώνεται σε συμφωνίες αποκλειστικά στο χώρο της τεχνολογίας, αναμένεται να προσφέρει πρώιμη ρευστότητα σε μεμονωμένους επενδυτές σε Startups προκειμένου να αποδεσμεύσει κεφάλαια, επιτρέποντας παράλληλα στους αγοραστές να επενδύσουν σε διαφορετικά προφίλ κινδύνου και να συμμετάσχουν σε project που ενδέχεται να μην είχαν την ευκαιρία στην πρωτογενή αγορά.

«Η ρευστότητα ήταν το πιο πολυπόθητο χαρακτηριστικό για τους ιδιώτες επενδυτές, ώστε να μπορέσουν να διαφοροποιήσουν ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο μετοχών startups που διαθέτουν», εξηγεί ο Andrei Dudoiu, Founder & Managing Partner της SeedBlink. «Πλατφόρμες όπως η δική μας επιτρέπουν στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν απευθείας στη χρηματοδότηση startups που υποστηρίζονται από Venture Capitals. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των επενδύσεων με την επέκταση μας και σε δευτερογενείς επενδύσεις».

Η λειτουργία δευτερογενούς αγοράς καθίσταται εφικτή από τον κανονισμό ECSP, ο οποίος ορίζει σαφείς διαδικασίες γύρω από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις σε startup, χωρίς περιορισμούς. Πριν από την επίσημη λειτουργία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές δοκιμές με υπάρχοντες μετόχους στη συγκεκριμένη έκδοση. Ένα νέο bulletin board, καθώς και διαδικασίες για την ιδιωτική διαπραγμάτευση προσφορών αγοράς και πώλησης είναι διαθέσιμα σε όλους τους πιστοποιημένους χρήστες, επεκτείνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης και ενισχύοντας τους απαιτούμενους ελέγχους.

«Η εστίαση της πλατφόρμας αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας και οι δυνατότητες άμεσης διαπραγμάτευσης την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες δευτερεύουσες αγορές. Μαζί με μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα επενδυτών και οπαδών της τεχνολογίας, η προσφορά μας αποτελείται κυρίως από συμφωνίες που υποστηρίζονται από VC. Γι’ αυτό και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για μεμονωμένους και θεσμικούς Έλληνες επενδυτές» πρόσθεσε ο Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink στην Ελλάδα.

Η ΕΕ έχει αρχίσει να συμμετέχει στο παγκόσμιο παιχνίδι τεχνολογίας

Σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή επέκταση επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, μια συντονισμένη προσπάθεια θα μπορούσε να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να λειτουργούν στο μέγεθος και την ταχύτητα που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικές.

Ο ενιαίος κανονισμός ECSP, ο οποίος ορίζει σαφείς διαδικασίες γύρω από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά σε όλη την Ευρώπη, δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις Startups, χωρίς σύνορα. Ο κανονισμός διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή, ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη πραγματικά ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας.

Η SeedBlink προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση σε ιδιώτες για άμεσες επενδύσεις σε προσεκτικά επιλεγμένες ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου (early-stage) με τους ίδιους όρους που ισχύουν για θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά επιχειρηματικά κεφάλαια, τόσο στις πρωτογενείς, όσο και στις δευτερογενείς συναλλαγές.

Για πρώτη φορά στον κλάδο της τεχνολογίας, η SeedBlink δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους επενδυτές να εισέλθουν με βασικό εισιτήριο μόλις 2.500 €. Χάρη στις σταθερές συνεργασίες της με κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών Metavallon, Genesis VC, VentureFriends και BigPi, η SeedBlink μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές ένα ασυναγώνιστο χαρτοφυλάκιο. Κάποιες από τις εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα και έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν με επιτυχία κεφάλαια μέσω της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τις PD Neurotechnology και Protio. Επί του παρόντος, υπάρχει μια ανοιχτή επενδυτική ευκαιρία στην πλατφόρμα για την medtech Biopix-T.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις