Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wefox: Η γερμανική unicorn «σήκωσε» 110 εκατ. δολάρια από την JP Morgan και τη Barclays

Η γερμανική Startup δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφαλιστικής τεχνολογίας, ενώ η αξία της υπολογίζεται στα 4,5 δισ. δολάρια

Το ποσό των 110 εκατ. δολαρίων «σήκωσε» η γερμανική Startup, Wefox, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφαλιστικής τεχνολογίας, με αποτίμηση ύψους 4,5 δισ. δολαρίων. Στους χρηματοδότες της εταιρείας συγκαταλέγονται η JP Morgan και η Barclays.

Αναλυτικότερα, η Wefox ανέφερε ότι άντλησε τα νέα κεφάλαια μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης χρέους και νέων ιδίων κεφαλαίων. Από το συνολικό ποσό των 110 εκατ. δολαρίων, τα 55 εκατ. δολάρια έχουν τη μορφή πιστωτικής διευκόλυνσης από την JPMorgan και την Barclays. Μια περαιτέρω επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 55 εκατ. δολαρίων έγινε υπό την ηγεσία της Squarepoint Capital, μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με 75,7 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Wefox, Julian Teicke, δήλωσε ότι: «Πρόκειται για έναν νέο τύπο χρηματοδότησης για μια αναπτυσσόμενη εταιρεία. Οι επενδυτές ρίσκου, οι επενδυτές μετοχών, καταλαβαίνουν, θέλουν να αναλάβουν ρίσκο».

«Οι τράπεζες συνήθως δεν το κάνουν, οπότε γι’ αυτές ήταν πολύ σημαντικό να κατανοήσουν την πορεία μας προς την κερδοφορία και την ωριμότητα της επιχείρησής μας», πρόσθεσε Ο CEO.

Διπλασιασμός εσόδων το πρώτο τρίμηνο

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος αυτή την περίοδο ο Teicke ανέφερε ότι πιστεύει ότι η Wefox παρέμεινε «ανθεκτική στην κρίση». Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Wefox είδε τα έσοδά της να διπλασιάζονται σχεδόν σε ετήσια βάση. Επίσης, εταιρεία αναμένει ότι θα επιτύχει κερδοφορία μέχρι το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για επενδύσεις στο πρόγραμμα συγγένειας και στην τεχνολογική της πλατφόρμα.

Συγχρόνως, ο Teicke δήλωσε ότι η Wefox θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η Wefox χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση εφαρμογών πολιτικής και την εξυπηρέτηση πελατών.

Ποια είναι η Wefox

Η Wefox ιδρύθηκε το 2015 και έχει ως έδρα το Βερολίνο. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε ασφαλιστικά προϊόντα, όπως η ασφάλιση κατοικίας, η ασφάλιση αυτοκινήτου και η ασφάλιση προσωπικής ευθύνης. Ειδικότερα, αντί να αναλαμβάνει η ίδια την ανάληψη απαιτήσεων, η εταιρεία συνδέει τους χρήστες της με μεσίτες και συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει tech hubs στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο, τα οποία επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις