Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Anthropic: Η μεγάλη αντίπαλος της OpenAI «σήκωσε» 450 εκατ. δολάρια!

Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του Claude, του chatbot επόμενης γενιάς που έχει αναπτύξει η Startup

Το ποσό των 450 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Startup τεχνητής νοημοσύνης, Anthropic, σε έναν Series C γύρο χρηματοδότησης. Η νέα συμφωνία ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει «σηκώσει» μέχρι στιγμής η εταιρεία στα 1 δισ. δολάρια.

Η Spark Capital ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος περιελάμβανε επίσης τις Google, Salesforce Ventures, Sound Ventures και Zoom Ventures της Alphabet Inc. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η Anthropic είχε λάβει χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 400 εκατ. δολαρίων από την Google.

Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του Claude, της βοηθού τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωρίζουμε το Claude, όπως το ChatGPT της OpenAI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες όπως η περίληψη κειμένου, η αναζήτηση, η απάντηση σε ερωτήσεις και η κωδικοποίηση. Ωστόσο, ενώ το ChatGPT έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για τα ανακριβή αποτελέσματα που έχει προσφέρει κατά καιρούς, η Anthropic στοχεύει να κάνει το δικό της chatbot πιο ασφαλές και αξιόπιστο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στόχος της εταιρείας είναι το Claude να είναι λιγότερο επιρρεπές από άλλα chatbots σε χειραγώγηση που παράγουν προσβλητικά αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η Anthropic έχει δημιουργηθεί από πρώην ηγετικά στελέχη της ανταγωνίστριας OpenAI.

Προς το παρόν το Claude είναι διαθέσιμο μέσω εφαρμογών όπως το Slack.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις