Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απογειώνονται οι ελληνικές Startups: «Σήκωσαν» πάνω από 200 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023

Οι εγχώριες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν μπει για τα καλά στο «ραντάρ» των επενδυτών! Οι εγχώριες νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν μπει για τα καλά στο «ραντάρ» των επενδυτών!

Το 2023 όπως όλα δείχνουν είναι μια εξαιρετική χρονιά για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας, με τις ελληνικές Startups να έχουν μπει για τα καλά στο «ραντάρ» των επενδυτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας οι νεοφυείς επιχειρήσεις που είτε δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, είτε έχουν αυτό που λέμε ελληνικό DNA, έχουν «σηκώσει» πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 38 γύρους χρηματοδότησης από την αρχή του έτους.

Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, ήταν η ηχηρή χρηματοδότηση ύψους 60 εκατ. δολαρίων προς την Causualy, η οποία ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Κιαχόπουλο και τον Artur Saudabayev.

Στον Series B γύρο χρηματοδότησης για την εταιρεία που θέτει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της βιοϊατρικής, ηγήθηκε η ICONIQ Growth, με συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Index Ventures, Marathon Venture Capital, EBRD και Pentech και του Alex Gorsky, πρώην πρόεδρου και CEO της Johnson & Johnson.

Την πρώτη της χρηματοδότηση «σήκωσε» και η Mood: Music of our Desire, η ελληνική Startup που χαράζει το μέλλον της νυχτερινής μας ζωής και κατ’ επέκταση της μουσικής βιομηχανίας. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια καινοτόμα εφαρμογή, η οποία βοηθάει τους χρήστες της να επιλέξουν το μαγαζί το οποίο τους ταιριάζει, δίνοντας τους την ευκαιρία να ακούσουν σε πραγματικό χρόνο το είδος της μουσική που παίζει.

Μια από τις εταιρείες που εξασφάλισαν πρόσφατα χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ήταν και η Vendora, το κορυφαίου marketplace για προϊόντα από «δεύτερο» χέρι με έδρα την Ελλάδα. Στον νέο γύρο ηγήθηκε το Ολλανδικό VC, No Such Ventures μαζί με τα Bucephalus και Great Stuff Ventures.

Τον Μάιο, η Ariadne, η εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα του real estate μέσω της πρωτοποριακής της πλατφόρμας, συγκέντρωσε το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Στον Series A γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, η οποία είχε ηγηθεί και της Seed χρηματοδότησης της εταιρείας, με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development, ενός από τους μεγαλύτερους real estate operators στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και επενδυτικών αγγέλων.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και δύο από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που είδαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους, δηλαδή αυτές προς το instacar και την Hack The Box. Πιο συγκεκριμένα, το instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα «σήκωσε» νέα κεφάλαια ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ. Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης συμμετείχαν η Autohellas, ο όμιλος Olympia και το Velocity.Partners καθώς και ως νέος επενδυτικός εταίρος το Elikonos 2 SCA SICAR.

Με τη σειρά της η Hack The Box, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων «σήκωσε» στις αρχές του έτους το ποσό των 55 εκατ. ευρώ. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε το αμερικανικό private equity Carlyle Group, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά 369 δισ. δολάρια, ενώ μάλιστα απέκτησε και υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις