Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ClimAccelerator 2023: Αυτές είναι οι 3 «πράσινες» Startups που περνούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος

Ο πρώτος κύκλος του ClimAccelerator Greece 2023 ολοκληρώθηκε με 3 νικήτριες ελληνικές Startups!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το Demo Day του ClimAccelerator, του προγράμματος επιχειρηματικής υποστήριξης και διεθνούς δικτύωσης του Impact Hub Athens  σε συνεργασία με το ΕΙΤ – Climate KIC, το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο από επαγγελματίες και επενδυτές που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Demo Day  7 από τις 10 startups που έχουν ενταχθεί στον 1ο κύκλο του προγράμματος, παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα, με τρεις από αυτές να παίρνουν το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας pitching οι 7 Startups είχαν την ευκαιρία παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους λύσεις στους 4 κριτές: Εύα Λιανού (Κοινωφελές Ίδρυμα Γ. Λάτση), Κωστής Τσελένης (ΗΙΙΝ & Swiss Impact office) Αχιλλέας Πληθάρας (Footprint lead, WWF Greece) Μέλανι Ραφ (Relevant Ventures).

Οι 3 ελληνικές Startups που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν νικήτριες κέρδισαν χρηματικά έπαθλα 9.000€ και το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου στο Stage 2, με βάση το θετικό περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, την επιχειρηματική βιωσιμότητα καινοτομία, τη δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές και τη δυναμική της ομάδας τους. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • Apollo Green Solutions: Η Apollo Green Solutions αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ηλιακής ενέργειας με τη μορφή υπηρεσίας που απευθύνεται σε ιδιώτες, κοινότητες και επιχειρήσεις.
  • Rhoe: Η Rhoe αναπτύσσει μια πλατφόρμα ακτοπλοΐας που προσφέρει στους ιδιοκτήτες και στους χειριστές σκαφών ένα χαμηλού κόστους και καθαρής ενέργειας, δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, χωρίς την ανάγκη μεγάλης αρχικής επένδυσης.
  • Promilist: Μια λύση επαναπροσδιορισμού της βελτιστοποίησης διαδρομών για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο ακτοπλοϊκό τομέα, μέσω της αξιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης, ναυτικής μηχανικής και δεδομένων γεωσκόπησης.

Στο Stage 2, οι ομάδες θα εργαστούν ως προς την επενδυτική τους ετοιμότητα, μέσα από μια σειρά masterclasses, καθοδήγηση/διαβουλεύσεις ειδικών, γνωριμία με επενδυτές και validation του περιβαλλοντικού τους αντικτύπου.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση και του EIT Climate Kic, έχοντας συνολικά:

  • Υποστηρίξει 40 εγχώριες επιχειρηματικές λύσεις
  • Υποστηρίξει τις νικήτριες εταιρίες με χρηματικά έπαθλα 191.000 ευρώ
  • Λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά 17 νέες επιχειρηματικές λύσεις

Μέσα από το ClimAccelerator δημιουργήθηκε ένα ισχυρό δίκτυο από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη.

Η συλλογική δράση είναι η απάντηση του τοπικού & παγκόσμιου δικτύου του Impact Hub στην κλιματική κρίση, τα αποτελέσματα της οποία πλήττουν κοινότητες όχι μόνο στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στη χώρα μας! Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του, το Impact Hub Athens ανανεώνει τη δέσμευσή του για συλλογική δράση και συστημική αλλαγή με στόχο ένα πράσινο και δίκαιο μέλλον για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Θα συνεχίσει να στηρίζει πράσινες επιχειρηματικές λύσεις μέσα από την ενεργό σύμπραξη του επιχειρηματικού κόσμου με την ακαδημαϊκή γνώση και καινοτομία και την ενημέρωση και εμπλοκή των πολιτών, δημιουργώντας και διαμοιράζοντας τους πόρους, τις υποδομές και τα δίκτυα που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ClimAccelerator πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://athens.impacthub.net/

Media Partner: STARTUPPER

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις