Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Writer: 100 εκατ. δολάρια για την AI Startup που γράφει κείμενα «σαν επαγγελματίας»

Με τη νέα χρηματοδότηση η αποτίμηση της Startup ξεπερνά πλέον τα 500 εκατ. δολάρια

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε η Startup τεχνητής νοημοσύνης, Writer Inc., η οποία βοηθάει τις επιχειρήσεις στην παραγωγή γραπτών κειμένων. Με τη νέα χρηματοδότηση η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά πλέον τα 500 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Iconiq Growth, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και επενδυτές όπως η WndrCo, η Balderton Capital και η Insight Partners. Η Accenture και η Vanguard Group, η οποίοι είναι πελάτες της εταιρείας, επένδυσαν επίσης.

Ποια είναι η Writer

Η Writer είναι μια ανερχόμενη Startup τεχνητής νοημοσύνης, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, η οποία χρησιμοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) σε εταιρικό περιβάλλον. Όπως γνωρίζουμε τα LLM εκπαιδεύονται σε μεγάλες εκτάσεις διαδικτυακών κειμένων, ώστε να μπορούν να δημιουργούν κείμενα που φαίνεται σαν να έχουν γραφτεί από άνθρωπο. Οι υπηρεσίες της Writer επιτρέπουν στις εταιρείες να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για λειτουργίες όπως η περιγραφή προϊόντων, η καταχώριση αγγελιών για θέσεις εργασίας, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η ανάλυση δεδομένων και η αυτοματοποίηση εργασιών.

Η Startup έχει στο πελατολόγιο της μεγάλες εταιρείες όπως η L’Oréal, η Spotify και η Uber. Η L’Oréal, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το λογισμικό της Writer για να βοηθήσει στη δημιουργία εκστρατειών ψηφιακού marketing.

Η Writer σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα φρέσκα κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις