Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LANGaware: «Σήκωσε» 2 εκατ. ευρώ για να αλλάξει τα δεδομένα στη διάγνωση των ψυχικών παθήσεων

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η βουλγαρική Eleven Ventures, μαζί με τον υφιστάμενο επενδυτή Metavallon VC

Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ «σήκωσε» η LANGaware, η ελληνική Startup που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη και την παρακολούθηση γνωστικών και ψυχικών παθήσεων. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η βουλγαρική Eleven Ventures, μαζί με τον υφιστάμενο επενδυτή Metavallon VC.

Τα φρέσκα κεφάλαια αναμένεται να βοηθήσουν τη Startup να ενισχύσει την ομάδα και προϊόντα της, καθώς και να τρέξει υπάρχοντα και νέα ερευνητικά έργα σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Harvard.

Η Startup έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει ένα μέλλον όπου οι γνωστικές και ψυχικές παθήσεις θα ανιχνεύονται στα αρχικά τους στάδια.

Η LANGaware ιδρύθηκε το 2019 από τη Βασιλική Ρεντούμη, ερευνήτρια στον τομέα της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας και της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών και ψυχιατρικών παθήσεων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη. Η διάγνωση γίνεται μέσω της ανίχνευσης και παρακολούθησης ψηφιακών βιοδεικτών που βασίζονται στη γλώσσα, τη φωνή και την ομιλία. Η τεχνολογία πίσω από την πλατφόρμα, πλέον κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέσω του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), είναι προϊόν πολυετούς έρευνας και έχει ήδη ενσωματωθεί σε μία σειρά από αναγνωρισμένες κλινικές και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, με την υποστήριξη της Eleven Ventures, της Metavallon VC και στρατηγικών επενδυτικών αγγέλων στον τομέα της υγείας», δήλωσε η Βασιλική Ρεντούμη, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της LANGaware. «Αυτή η επένδυση μας ωθεί προς τα εμπρός, ξεκλειδώνοντας τη δυνατότητα να φέρουμε επανάσταση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, απελευθερώνοντας την πλήρη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, στοχεύουμε στην ελάφρυνση της πίεσης στα υπερφορτωμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και προωθώντας ένα μέλλον όπου η προσβάσιμη, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη θα αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για όλους», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις