Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2023: Startup της χρονιάς η SafeSize!

Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας (27 Νοεμβρίου) στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, τα Startupper Awards 2023, τα βραβεία-θεσμός για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η SafeSize, η Startup που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων, βρίσκοντας μας το ιδανικό παπούτσι. Η εταιρεία κατέκτησε τον τίτλο της “Startup of the Year“. Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης.

Κατά την απονομή του σημαντικότερου βραβείου της βραδιάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά. Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε το Startupper για για τη μεγάλη τιμή. Η επιτυχία όπως δήλωσε ανήκει σε όλη την ομάδα που εργάζεται σε 5 ηπείρους. Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρείας η οποία ως ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά αναγκαστικά ταξίδεψε στην Ολλανδία αλλά κατάφερε να γυρίσει στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει παρουσία σε 59 χώρες και κόμβος της εταιρείας είναι η χώρα μας.

Ποια είναι η SafeSize

Μια πραγματικά λαμπρή ιδέα από την Ελλάδα, η οποία κατάφερε να πάρει «σάρκα και οστά » και μετουσιώθηκε σε μια πρωτοποριακή εταιρεία που έφερε τη μεγάλη επανάσταση στον τομέα των υποδημάτων. Ο λόγος για τη SafeSize, η οποία δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους, το οποίο δεν είναι άλλο από την εύρεση του σωστού παπουτσιού. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία της εταιρείας, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρίσκει το ακριβώς κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού για το πόδι του. Ειδικότερα, ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει το εξελιγμένο ScanMate 3D foot scanner της SafeSize, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του. Η καινοτομία της εταιρείας βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο αλγόριθμος της «δοκιμάζει» όλα τα παπούτσια στο πόδι του καταναλωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με άψογη εφαρμογή.

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη SafeSize, καθώς έχοντας στο τιμόνι της τον Founder και CEO, Άγγελο Σταυράκη κατάφερε να «σηκώσει» το ποσό των 14 εκατ. ευρώ σε έναν Series A+ γύρο χρηματοδότησης, στο οποίο συμμετείχε το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως από την Ευρώπη.

Έχοντας ως όραμα ένα μέλλον όπου ο καταναλωτής θα έχει το ψηφιακό προφίλ των ποδιών του και θα μπορεί να σχεδιάζει ένα παπούτσι που θα καλύπτει πλήρως τις δικές του προσωπικές ανάγκες, η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία διαθέτει πελάτες σε 50 χώρες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με είδη υπόδησης όπως οι Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC και Xebio.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις