Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας το Forky αναστέλλει τη λειτουργία του

Δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας

Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας και αμέτρητα γεύματα, το Forky ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη και προτίμηση που μας δείξατε σε όλο το ταξίδι. Αυτή σας η εμπιστοσύνη ήταν το μυστικό συστατικό της επιτυχίας μας. Ήταν χαρά μας να μαγειρεύουμε και να σας σερβίρουμε νόστιμα, φρέσκα και υγιεινά γεύματα. Ωστόσο, ενώ μπορεί να αποχαιρετάμε το Forky, είμαστε παράλληλα ενθουσιασμένοι να μοιραστούμε μαζί σας ότι αυτό δεν είναι το τέλος της γαστρονομικής μας περιπέτειας. Κρατήστε την όρεξή σας, γιατί τα καλύτερα έρχονται», ανέφερε η ομάδα του Forky σε ανακοίνωσή της.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας.

Από το exit στην αναστολή λειτουργίας

Η Forky αποτελούσε μια από τις πιο ελπιδοφόρες ελληνικές Startups των τελευταίων ετών. Η καινοτομία της έγκειτο στο ότι ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προσέφερε υπηρεσίες παράδοσης και παραγγελίας και παράδοσης ποιοτικού φαγητού σε άμεσους χρόνους, κάτω από 15 λεπτά.

Η πορεία της Startup, η οποία αχρικά ονομαζόταν “Cookisto” ξεκίνησε το 2012, όταν οι Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής θέλησαν να δημιουργήσουν μια υπηρεσία, η οποία θα λειτουργούσε ως «γέφυρα» μεταξύ επαγγελματιών και μη μαγείρων και όσων ήθελαν ένα ποιοτικό «σπιτικό» φαγητό.

Από την αρχή της δημιουργίας της υπήρξε μία από τις πιο προβεβλημένες νέες ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Μόλις ξεπέρασε τους 12.000 χρήστες στην Ελλάδα, η εταιρεία έλαβε την πρώτη της seed χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από τον serial entrepreneur και κριτή του Dragons’ Den Greece, Λέοντα Γιοχάη. Η χρηματοδότηση αυτή την βοήθησε να επεκταθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Παρόλα αυτά το μοντέλο του Cookisto δεν λειτούργησε εντός ελληνικών συνόρων, καθώς όπως ανέφεραν τότε τα στελέχη της δεν παρείχε την ευκολία που αναζητά ο χρήστης στον κλάδο της παραγγελίας φαγητού. Για παράδειγμα, ο χρήστης της υπηρεσίας ναι μεν είχε πρόσβαση και μπορούσε να παραγγείλει σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό, ωστόσο είχε την υποχρέωση παραλαβής του, ενώ ήταν υποχρεωμένος να επικοινωνεί με τον μάγειρα, γεγονός που δυσκόλευε την συνολική εμπειρία του.

Έτσι λοιπόν τον Νοέμβριο του 2014 η εταιρεία αποφάσισε να κάνει rebranding και να μετονομαστεί σε “Forky”, επανασχεδιάζοντας το μοντέλο της. Η νέα εταιρεία προσέφερε διαφορετικές επιλογές κύριου φαγητού και σαλάτας από επαγγελματίες σεφ και την διανομή του μέσα σε 15 μόνο λεπτά.

Το κοινό αρχικά υποδέχτηκε το Forky με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ το 2015 η εταιρεία κατάφερε να «σηκώσει» και νέα χρηματοδότηση. Ειδικότερα, ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης ανήλθε σε 800.000 ευρώ, με κύρια συμμετοχή από το Openfund JEREMIE II από την Ελλάδα και του βρετανικού επενδυτικού ταμείου Blue Wire και ο δεύτερος στα 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το Forky είχε κερδίσει την 1η θέση ως Best Business Remodelling τον Μάρτιο του 2016 στα Startupper Awards. Τον Νοέμβριο του 2017 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο της Vivartia.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις