Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτοί ήταν οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2023

Στην κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά ο Ίλον Μασκ

Τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2023 δημοσίευσε το Forbes, τοποθετώντας στην κορυφή για ακόμα μια χρονιά τον ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του X, Ίλον Μασκ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Ένα σημαντικό μέρος του πλούτου του Ίλον Μασκ (περίπου τα δύο τρίτα) συνδέετε με την επιτυχία της Tesla, στην οποία κατέχει μερίδιο 23%. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ το τον Οκτώβριο του 2022 όταν αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε η αξία της πλατφόρμας, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί σε X, έχει μειωθεί περισσότερο από το 1/3 της τιμής αγοράς, ωστόσο ο Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Forbes κατέγραψε συνολικά 2.640 δισεκατομμυριούχους για το 2023, ενώ οι 10 πλουσιότεροι εξ αυτών αξίζουν μαζί 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα πολύ κλειστό κλαμπ με τεράστια δύναμη. Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη λίστα ιδρυτές τεχνολογικών κολοσσών, με μεγάλο μέρος του πλούτου τους να επενδύεται ακόμα στις εταιρείες που ξεκίνησαν.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι εξής:
1. Ίλον Μασκ
2. Μπερναρ Αρνο
3. Τζεφ Μπέζος
4. Μπιλ Γκέιτς
5. Στηβ Μπάλμερ
6. Μαρκ Ζουκερμπεργκ
7. Λαρρυ Πέιτζ
8. Λάρρυ Έλλισον
9. Σεργκέι Μπριν
10. Γουόρεν Μπάφετ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις