Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bubty: «Σήκωσε» 1,75 εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη της freelancing βιομηχανίας

Η πλατφόρμα της Startup έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προσλαμβάνουν και διαχειρίζονται τους freelancers, δημιουργώντας τις δικές τους δεξαμενές ταλέντων

Η Bubty, μια πλατφόρμα για τη διαχείριση ευέλικτου εργατικού δυναμικού με έδρα τη Χάγη , ανακοίνωσε  χρηματοδότηση seed ύψους 1,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση έγινε από υφιστάμενους μετόχους και έναν παράγοντα της αμερικανικής βιομηχανίας, υπογραμμίζοντας το κοινό τους όραμα για τη μελλοντική αγορά εργασίας.

Με τη χρηματοδότηση αυτή η Bubty στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, προσλαμβάνοντας ανώτερα στελέχη μάρκετινγκ και αναπτύσσοντας την τεχνολογία της. Στο άμεσο μέλλον, η Bubty σχεδιάζει να «σηκώσει» έναν γύρο χρηματοδότησης Series A για να ενισχύσει περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητές της.

Σε μια εποχή όπου η όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να συνεργάζονται με  freelancers αυξάνεται, η καινοτόμος πλατφόρμα της Bubty έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προσλαμβάνουν και διαχειρίζονται τους freelancers, δημιουργώντας τις δικές τους δεξαμενές ταλέντων.

Ο Benjamin Schriel, ο ένας από τους δύο ιδρυτές της εταιρείας δήλωσε ότι «Η αντιστοίχιση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη διασφαλίζει ότι ο κατάλληλος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί γρήγορα να βρεθεί, κάτι που είναι απαραίτητο σε μια αγορά που απαιτεί ολοένα και περισσότερο ευελιξία».

Από την πλευρά του ο co-founder Lee Willoughby πρόσθεσε ότι «Υπάρχει μια συνεχής τάση προς την αποκέντρωση στην αγορά εργασίας». «Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες (47%), γεγονός που οδηγεί σε αυξανόμενη ζήτηση για αποτελεσματική διαχείριση ανεξάρτητων επαγγελματιών. Η τεχνολογία μας για τη δημιουργία ιδιωτικών δεξαμενών ταλέντων για ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρει μια κατάλληλη λύση».

Η Bubty ιδρύθηκε το 2019 από τους Benjamin Schriel και Lee Willoughby. Η πλατφόρμα σημείωσε σημαντική επιτυχία τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το να είναι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας είναι πιο συνηθισμένο σε σχέση με άλλες χώρες. Η αύξηση κατά 240% στα επαναλαμβανόμενα έσοδα της αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις