Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά ήταν τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα του Startupper.gr για το 2023

Το Startupper.gr παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επικαιρότητας και τη χρονιά που μας πέρασε, δίνοντας φωνή στους εκπροσώπους του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας και όχι μόνο

Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το χρονιά για το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας, ωστόσο η ελληνική Startup σκηνή κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Στο πλαίσιο αυτό το Startupper.gr παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επικαιρότητας, δίνοντας φωνή στους εκπροσώπους του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας και όχι μόνο. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα του Startupper.gr για το 2023.

1. OpenAI: Λανσάρει το ChatGPT Enterprise

Η OpenAI, μετά την τεράστια απήχηση του Chatgpt, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ChatGPT Enterprise, μιας επιχειρηματικής έκδοσης της εφαρμογής chatbot της εταιρείας που υποστηρίζεται από AI.

OpenAI: Λανσάρει το ChatGPT Enterprise

Το ChatGPT Enterprise, το οποίο η OpenAI παρουσίασε για πρώτη φορά σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα φέτος, μπορεί να εκτελέσει τις ίδιες εργασίες με το Chat gpt, όπως η σύνταξη email, η σύνταξη δοκιμίων και ο εντοπισμός σφαλμάτων κώδικα υπολογιστή. Αλλά η νέα έκδοση προσθέτει επίσης δυνατότητες απορρήτου και ανάλυσης δεδομένων «εταιρικού επιπέδου» πέρα από το vanilla ChatGPT, καθώς και βελτιωμένες επιλογές απόδοσης και προσαρμογής.

2. Αυτές είναι οι 4 καινοτόμες ΑΙ λύσεις της Microsoft που αλλάζουν την αγορά εργασίας

Αυτές είναι οι 4 καινοτόμες ΑΙ λύσεις της Microsoft που αλλάζουν την αγορά εργασίας

Η τεχνητή νοημοσύνη, μια από τις πιο δυναμικές και καινοτόμες τεχνολογίες της εποχής, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, αυξάνοντας δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και ακρίβεια. O ΑΙ μετασχηματισμός είναι το επόμενο βήμα για κάθε εργαζόμενο, κάθε επιχείρηση, κάθε κλάδο – από τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων, τη βοήθεια στον εντοπισμό προβληματικών διαδικασιών μιας εταιρείας και επίλυσης αυτών, μέχρι αποδοτικότερες πωλήσεις για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Η Microsoft πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και την προσφορά λύσεων AI που είναι εύκολες στη χρήση, αξιόπιστες και ασφαλείς. Στο φετινό Microsoft Inspire ανακοίνωσε τέσσερις νέες λύσεις AI μεταξύ άλλων για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που θέλουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του AI στην καθημερινότητά τους.

3. Οι 40 Startups που ξεχώρισαν σε ιδέες και δράσεις (pt.1)

40 τεύχη STARTUPPER MAG, με αφιερώματα σε εκατοντάδες νεοφυείς εταιρείες. Στην επετειακή αυτή έκδοση συγκεντρώσαμε 40 Startups που ξεχώρισαν για τη δράση τους, τις πολλαπλές διακρίσεις τους, τις προτάσεις τους και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους. Κοινό χαρακτηριστικό τους, η λαμπρή πορεία από τη στιγμή της ίδρυσής τους μέχρι και σήμερα αλλά και το μέλλον που προδιαγράφεται άκρως ελπιδοφόρο.

Οι 40 Startups που ξεχώρισαν σε ιδέες και δράσεις (pt.1)

 

Καινοτόμες, πρωτοποριακές, «έξυπνες», βιώσιμες, «πράσινες». Μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που μπορούν να δοθούν στις Startups που γέμισαν τα 40 τεύχη του STARTUPPER MAG και η δράση των οποίων εντυπωσίασε τους αναγνώστες. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται 40 από αυτές που ξεχωρίσαμε, ενώ ευελπιστούμε τα επόμενα τεύχη να περιέχουν ακόμα περισσότερες που θα διακριθούν για τις ιδέες, την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία τους.

4. Pfizer-CDI: «Το start4health εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας»

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης για πολλές πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες επιλέγουν τη χώρα μας για επενδύσεις. Μία από αυτές είναι και η Pfizer. Πιο συγκεκριμένα, για μία ακόμα χρονιά, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) του φαρμακευτικού κολοσσού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το Start4Health, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator) που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, προσκαλεί ελληνικές Startup εταιρείες να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Pfizer-CDI: «Το start4health εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας»

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Start4Health ο Θάνος Σταυρόπουλος, Technology & Innovation Senior Manager του Pfizer CDI και ο Θωμάς Καρεκλάς, Technology & Innovation Senior Manager του Pfizer CDI αποκαλύπτουν στο StartupperGR όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πρόγραμμα. Ειδικότερα, ο Θάνος Σταυρόπουλος και ο Θωμάς Καρεκλάς μας μιλούν για τους στόχους του φετινού Start4Health, τις αλλαγές που περιμένουμε να δούμε, αλλά και είναι αυτό που κάνει το CDI να επενδύει σε τέτοιου είδους προγράμματα.

5. Chubb: Ο αμερικανικός κολοσσός επενδύει 70 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία tech hub στη Θεσσαλονίκη

Επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα συνοδευτεί από το άνοιγμα πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένους εργαζομένους, έχει εκκινήσει στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός της Chubb, που επιφυλάσσει στους νέους ανθρώπους της πόλης (αλλά και σε εργαζόμενους από όλον τον κόσμο, που ευελπιστεί να προσελκύσει στην Ελλάδα) έναν ιδιαίτερο ρόλο: να καταθέσουν και να υλοποιήσουν πρωτοπόρες ιδέες για το πέρασμά τού γίγαντα των ασφαλειών στο μέλλον και τον μετασχηματισμό των προϊόντων του.

Chubb: Ο αμερικανικός κολοσσός επενδύει 70 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία tech hub στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία, που έχει παρουσία σε 54 χώρες παγκοσμίως, 34.000 εργαζόμενους και 52 δισ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG). Το κέντρο αυτό τεχνολογικής αριστείας, μαζί με ελάχιστα αντίστοιχα hubs ανά τον κόσμο, θα έχει ως αποστολή όχι να πουλήσει ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά να δημιουργήσει «το μέλλον της Chubb».

6. Startupper Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές και όσα συνέβησαν στη μαγική βραδιά της απονομής!

Την απόλυτη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου το βράδυ της Δευτέρας (27 Νοεμβρίου) για τη μαγική απονομή των Startupper Awards 2023. Σε μια λαμπερή βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν το «παρών» σπουδαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες Startups της χρονιάς, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τους έμπειρους συντάκτες της ομάδας του Startupper, οι οποίοι ξεχώρισαν τους καλύτερους των καλύτερων σε 21 κατηγορίες.

Startupper Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές και όσα συνέβησαν στη μαγική βραδιά της απονομής!

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ανακηρύχθηκε η Safesize, η οποία κέρδισε τον τίτλο της “Startup of the year“. Συγχρόνως, ο τίτλος του “Top Deal” πήγε στη FlexCar, ενώ “Rising Startup” αναδείχθηκε το My Roomie.

Τα Startupper Awards, αυτή η μοναδική στο είδος της διοργάνωση βραβείων, επέστρεψε δυναμικά για να τιμήσει και να αναδείξει τις Startups και τους νέους επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα τους. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Startupper.gr, το Startupper MAG, την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και όλα τα Μέσα της Emea Media, των πρώτων που πίστεψαν όσο κανένας άλλος στη χώρα στη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν να σας ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της τεχνολογικής επικαιρότητας.

7. Τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να προσποιούμαστε;

Τι θα γινόταν αν σταματούσαμε να προσποιούμαστε;

O σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, Σπύρος Κουρούπης γράφει στο Startupper Mag #39 σχρτικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. «Ο αγώνας να χαλιναγωγηθούν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα και να μην λιώσει ο πλανήτης έχει την αίσθηση της μυθοπλασίας του Κάφκα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος εδώ και τριάντα χρόνια, και παρά τις έντονες προσπάθειες, ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει καμία πρόοδο προς την επίτευξή του. Σήμερα, τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Εάν είστε κάτω των εξήντα ετών, έχετε πολλές πιθανότητες να δείτε τη ριζική αποσταθεροποίηση της ζωής στη γη – τεράστιες καταστροφές καλλιεργειών, αποκαλυπτικές πυρκαγιές, οικονομίες που καταρρέουν, επικές πλημμύρες, εκατοντάδες εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκαταλείπουν περιοχές που έχουν γίνει ακατοίκητες από υπερβολική ζέστη ή μόνιμη ξηρασία. Είστε ήδη μάρτυρες μιας πρόγευσης», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

8. Η Delivery Hero κλείνει την Instashop στην Ελλάδα

Η Delivery Hero κλείνει την Instashop στην Ελλάδα

Τέλος εποχής για την Instashop στην Ελλάδα. Μετά την λήξη της θητείας του Γιάννη Τσιώρη ως CEO της εταιρείας στις αρχές Νοεμβρίου, η Instashop, η οποία το 2020 εξαγοράστηκε από την Delivery Hero έναντι του αστρονομικού ποσού των 360 εκατ. δολαρίων κατεβάζει ρολά στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Τσιώρη, ο οποίος ήταν ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, ήρθε μετά ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία δεν ήταν τα αναμενόμενα.

9. Startupper Awards 2023: Startup της χρονιάς η SafeSize!

Startupper Awards 2023: Startup της χρονιάς η SafeSize!

Μεγάλη νικήτρια των Startupper Awards 2023  αναδείχθηκε η SafeSize, η Startup που διαμορφώνει το μέλλον της αγοράς υποδημάτων, βρίσκοντας μας το ιδανικό παπούτσι. Η εταιρεία κατέκτησε τον τίτλο της “Startup of the Year“. Την απονομή έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και CEO της SafeSize, Άγγελος Σταυράκης.

10. Keyvoto: Η πλατφόρμα που επέλεξαν περισσότερα από 500 brands πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων

Το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε να κάνουμε τα ψώνια μας από την άνεση του σπιτιού μας και το πάτημα ενός κουμπιού. Ειδικά από την περίοδο της πανδημίας και έπειτα, όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του e-commerce είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατακόρυφα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια πληθώρα δύσκολων διαδικασιών, με τα περισσότερες από αυτές να σχετίζονται με την παροχή της σωστής προϊοντικής πληροφορίας από τα brands στους retailers.

Keyvoto: Η πλατφόρμα που επέλεξαν περισσότερα από 500 brands πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων

Τη λύση εδώ τη φέρνει η Keyvoto, η πλατφόρμα που βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του retail tech. Πιο αναλυτικά, χάρη στην προηγμένη πλατφόρμα της Keyvoto, τα προϊόντα φτάνουν στο ράφι μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, καταργώντας τα αμέτρητα excel. Οι πρωτοποριακές λύσεις της εταιρείας φέρνουν την επανάσταση στο λιανεμπόριο, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγορών στο ψηφιακό ράφι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις