Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις των premium smartphones το 2023

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 24% του συνόλου των smartphones ανήκει πλέον στην κατηγορία premium.

Η Counterpoint Research δημοσίευσε την επισκόπηση της αγοράς premium smartphones για το 2023, με την Apple να παραμένει στην κορυφή.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, με βάση προκαταρκτικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ο αριθμός των smartphones που πωλούνται άνω των 600 δολαρίων αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση.

Το παραπάνω αποτέλεσμα έρχεται σε αντίθεση με την προβλεπόμενη μείωση της συνολικής αγοράς smartphone. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 24% του συνόλου των smartphones ανήκει πλέον στην κατηγορία premium και το τμήμα αυτό αυξάνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Ακόμη, όπως αναφέρει ο Senior Analyst Varun Mishra, οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για premium συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά για φθηνότερες συσκευές που μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα.

Η Apple παρέμεινε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς, καταγράφοντας τετραπλάσιες πωλήσεις από τη δεύτερη Samsung στην ίδια κατηγορία. Ο κορεατικός γίγαντας κατάφερε να μειώσει ελαφρώς τη διαφορά, χάρη στις επιτυχημένες πωλήσεις του Galaxy S23 και των Foldable συσκευών. Επίσης, η Huawei τα πήγε πολύ καλά στην Κίνα με τη σειρά Mate 60.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της premium αγοράς οφείλεται στις πωλήσεις στην Κίνα, τη Δυτική Ευρώπη, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Η Counterpoint Research αποκάλυψε ακόμη ότι η Κίνα, η Ινδία και η Λατινική Αμερική είναι πιθανό να καταγράψουν τις υψηλότερες πωλήσεις στην premium αγορά, ενώ η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως.

Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κυρίως στο τμήμα ultra-premium, δηλαδή στα κινητά τηλέφωνα που κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια. Οι προσδοκίες για το κοντινό μέλλον είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα premium κινητά θα ξεπεράσουν τη συνολική αγορά των smartphones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις