Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 20 καλύτερες πόλεις του κόσμου για τις startup επιχειρήσεις

Τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου για τις startup επιχειρήσεις καταγράφει παγκόσμια έρευνα της Compass για τις νεοφυείς και τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Η έρευνα με τίτλοτίτλο “Global Startup Ecosystem Ranking” βασίζεται σε στοιχεία συνολικά 11.000 startup επιχειρήσεων, τα οποία αντλήθηκαν επί πέντε μήνες, καθώς και σε 200 συνεντεύξεις με επιχειρηματίες σε 25 διαφορετικές χώρες. Επιπλέον στοιχεία αντλήθηκαν από οικονομικούς οίκους, όπως η Deloitte ή από incubators και accelerators, καθώς και από πανεπιστήμια.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι η εικόνα άλλαξε άρδην τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς το 1995 η μοναδική δραστηριότητα παγκοσμίως εντοπιζόταν στη Silicon Valley και τη Βοστόνη.

Σήμερα, η Silicon Valley εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πόλεων όπου αξίζει κάποιος να δημιουργήσει μια τεχνολογική εταιρεία. Η Νέα Υόρκη έρχεται δεύτερη και τρίτο το Λος Άντζελες, ενώ η Βοστόνη έχει υποχωρήσει στην 4η θέση.

startup_cities_1000
Στην 5η θέση κατατάσσεται το Τελ Αβίβ, ενώ η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη είναι (στην 6η θέση) το Λονδίνο. Το Βερολίνο βρίσκεται στην 9η θέση, το Άμστερνταμ στη 19η και το Σάο Πάολο στην 20η, όντας η μοναδική πόλη της Λατινικής Αμερικής στη σχετική λίστα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις