Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Finn: Η γερμανική Startup που προσφέρει αυτοκίνητα με συνδρομή «σήκωσε» 100 εκατ. δολάρια

Ο νέος Series C γύρος χρηματοδότησης αυξάνει την αξία της εταιρείας στα 600 εκατ. δολάρια

Το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει η γερμανική Startup, Finn, η οποία προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην απόκτηση οχήματος μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει. Ο νέος Series C γύρος χρηματοδότησης αυξάνει την αξία της εταιρείας που μετρά περίπου 25,000 συνδρομητές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ στα 600 εκατ. δολάρια.

Η Startup σκοπεύει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την διεύρυνση της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει,  για την ανάπτυξη νέων cloud εργαλείων, καθώς και για να επεκαταθεί περισσότερο στην αμερικανική αγορά.

Στον νέο γύρο χρηματοδότης ηγήθηκε η ευρωπαική Planet First Partners, ενώ συμμετείχαν και υπάρχοντες επενδυτές όπως οι HV Capital, Korelya Capital, UVC Partners, White Star Capital και Picus Capital.

H Finn, η οποία έχει την έδρα της κοντά στο Μόναχο, ιδρύθηκε το 2019 από τους Maximilian Wühr, Nikolai Schröder, Andreas Wixler, Max Beyer, Hans-Peter Ringer, και Max-Josef Meier με στόχο να διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου. Η εταιρεία προσφέρει μια all-inclusive υπηρεσία, η οποία υπόσχεται γρήγορη παράδοση των οχημάτων στους πελάτες της.

Η Startup υποστηρίζει ότι χάρη στη συνδρομητική της πλατφόρμα οι πελάτες της μπορούν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο όσο εύκολα αγοράζουν παπούτσια online. Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία οχημάτων, ενώ οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια και τη συντήρηση του αυτοκινήτου.

Ο CEO and co-founder της εταιρείας, Maximilian Wühr, δήλωσε: «Για να μπορέσουμε να επιτύχουμε στους στόχους βιωσιμότητας που έχουμε θέσει διεθνώς η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να επιταχυνθεί. Η διάθεση των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά πρέπει να αυξηθεί. Το δικό μας συνδρομητικό μοντέλο αποτελεί την τέλεια λύση για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ιδιώτες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις