Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Ετοιμάζεται να εξαγοράσει γερμανική AI Startup για να ενισχύσει την ασφάλεια του Vision Pro

Η Brighter AI εξειδικεύεται στην ανωνυμοποίηση προσωπικών δεδομένων σε εικόνες και βίντεο

Στην εξαγορά της γερμανικής Startup, Brighter AI, η οποία εξειδικεύεται στην ανωνυμοποίηση προσωπικών δεδομένων σε εικόνες και βίντεο,  ετοιμάζεται να προχωρήσει η Apple σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac που επικαλείται πηγές κοντά στην εταιρεία. Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Brighter AI για να ενισχύσει τις λειτουργίες για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Apple Vision Pro. Στόχος της Apple είναι μειώσει το ρίσκο λήψης εικόνων και βίντεο σε δημόσιο χώρο που ενδέχεται να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων.

Η λήψη πλάνων που ενδέχεται να παραβιάζουν την ιδωτικότητα των ανθρώπων δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τόσο έντονα την Apple, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εμφανές όταν κάποιος πάει να βγάλει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με το iphone. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Apple Vision Pro. Όταν κάποιος πάει να τραβήξει εικόνες χρησιμοποιώντας το Vision Pro δεν εμφανίζεται καμία σχετική ένδειξη πάνω στην συσκευή.

Τι έχει να προσφέρει η Brighter AI στην Apple

Η Apple ήδη διαθέτει ειδικές λειτουργίες blurring, τις οποίες χρησιμοποιεί για να «θολώνει» πρόσωπα η ευαίσθητα δεδομένα όπως οι πινακίδες αυτοκινήτων στις εικόνες που δημοσιεύονται στο Apple Maps. Ωστόσο, η καινοτομία της Brighter AI έγκειται στο ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστεί τις εικόνες με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε τα αρχικά χαρακτηριστικά τους να μην είναι πια ευδιάκριτα.

Όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω στην παρακάτω εικόνα, η τεχνολογία ” Deep Natural Anonymization 2.0 ” της Brighter AI αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου έτσι ώστε αυτό να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμο, ενώ διατηρεί την αρχική μορφή της φωτογραφίας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι εκτός από το Vision Pro η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε πολλά άλλα προϊόντα της Apple, καθώς η εταιρεία αναζητά εδώ και καιρό μια καλή εφαρμογή προστασίας δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις