Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξωδικαστικός συμβιβασμός της Apple με την Startup Rivos για την υπόθεσης υποκλοπής τεχνολογίας τσιπ

Η Apple είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Rivos, κατηγορώντας την ότι είχε προσλάβει δεκάδες δικούς της μηχανικούς για να μπορέσει να αναπτύξει ανταγωνιστικά μοντέλα SoC, υποκλέπτοντας τη δική της τεχνολογία

Η Apple σχεδιάζει να διευθετήσει την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της Startup, Rivos, την οποία κατηγορούσε για υποκλοπή εμπορικών μυστικών σχετικά με την τεχνολογία τσιπ υπολογιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στον σχετικό φάκελο που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρεται ότι οι δύο εταιρείες έχουν φτάσει σε μια συμφωνία, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η συγκεκριμένη συμφωνία επιτρέπει στην Apple να έχει πρόσβαση στα συστήματα της Rivos, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις εμπιστευτικές πληροφορίες που την αφορούν.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Rivos, κατηγορώντας την ότι είχε προσλάβει δεκάδες δικούς της μηχανικούς για να μπορέσει να αναπτύξει ανταγωνιστικά μοντέλα SoC, υποκλέπτοντας στην ουσία τη δική της τεχνολογία.

Για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, ο όρος SoC είναι συντόμευση της φράσης System-on-a-Chip, δηλαδή ενιαίο σύστημα επεξεργαστών. Με άλλα λόγια, πρόκειται  για ένα πλήρες σύστημα επεξεργασίας, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλαπλά τμήματα όπως μνήμη, μόντεμ και άλλα βασικά κομμάτια που κατασκευάζονται μαζί σε ένα ενιαίο τσιπ που συγκολλάται στην πλακέτα ενός κυκλώματος.

Η Apple ανέφερε στην αγωγή της ότι είχε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ χρειάστηκε πάνω από  μια δεκαετία για να καταφέρει να αναπτύξει τα μοντέλα SoC, τα οποία όπως ισχυρίζεται έχουν «φέρει την επανάσταση στον τομέα των smartphones και των υπολογιστών».

Από την πλευρά της η Rivos αρνήθηκε της κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η Apple θέλει «τιμωρήσει την ίδια και όποιον πρώην υπάλληλο της αναζήτησε δουλειά εκεί, με σκοπό να παρεμποδίσει την ανάπτυξή της». Μάλιστα, η Startup είχε προβεί σε αντι-μήνυση εναντίον της Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο μήνα η Apple είχε προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 6 πρώην υπαλλήλους της, οι οποίοι είχαν πάει στη Rivos.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις